Muhabbit

Hong Kong’ta Spot Bitcoin ETF’leri Yakında Yatırımcılarla Buluşuyor

Hong Kong merkezli varlık yöneticileri, bu ayın ilerleyen zamanlarında spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’lerini) başlatmaya hazırlanıyorlar. Bu adım, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun birkaç varlık yöneticisine spot Bitcoin ve Ether ETF’leri sunma konusunda ilkesel onay vermesinin ardından geldi. OSL, bu ETF’leri alt saklayıcı ve altyapı sağlayıcı olarak destekleyecek.

OSL’in başkanı Patrick Pan, spot Bitcoin ETF’lerinin Nisan ayının sonlarında, spot Ether ETF’lerinin ise kısa süre sonra başlaması bekleniyor. Bu gelişme Hong Kong’daki geniş yatırımcı kitlesine spot kripto ETF’leri sunma yolunda sektördeki ilerlemeyi işaret ediyor. ChinaAMC, özellikle daha önce ABD’de listelenmiş spot ETF‘lere sınırlı erişimi olan profesyonel yatırımcılar arasında bu ETF’ler için önemli bir talep öngörüyor.

OSL CEO’su Patrick Pan, spot Bitcoin ETF’lerinin Nisan ayının sonlarında başlamasını bekliyor

ChinaAMC (HK) Ürün ve Strateji Başkanı Katie He, bu ETF’lerin talebinin “önemli” olabileceğini belirtti. Çünkü Hong Kong merkezli yatırımcılar spot kripto ETF’lerinin devreye girmesiyle birlikte kripto para birimlerine erişim için üç seçeneğe sahip olacaklar.

ChinaAMC’den He konuyla ilişkili olarak şu açıklamayı yaptı.

“SFC lisanslı VATP’ler aracılığıyla spot Bitcoin’e erişebilecekler ya da yüksek vadeli sözleşme maliyetleri nedeniyle verimlilik endişeleri doğuran vadeli işlem tabanlı Bitcoin veya Ether ETF’leriyle erişebilirler. Bu arada sadece Hong Kong’daki profesyonel yatırımcılar, ABD’de listelenmiş spot ETF’lere erişebiliyordu. Ancak Hong Kong’da spot ürünlerin tanıtılması daha geniş bir kitleye yatırım fırsatı sunuyor.”

ChinaAMC’den He

Son Yazılar

Exit mobile version