Muhabbit

Hong Kong’un İlk Kripto Fonu Onaylandı! Hedef 100 Milyon $

Şirket işlemlerini Arrano Capital üzerinden gerçekleştirecek.

hong kong

Hong Kong’dan onayı kapan şirketin adı Venture Smart Asia Ltd. Kendisi Hong Kong’da onay sürecini başarı ile tamamlayarak işlemlerine başlayabilecek ilk kripto para fonu olacak. Bu sayede kripto paralara yatırım yapma isteyen urumsal yatırımcılar için legal, yeni bir yol açıklamış bulunuyor.

Şirket işlemlerini Arrano Capital üzerinden gerçekleştirecek. Venture Smart Asia’nın blockchain kolu olarak adlandırılarn Arrano Capital, Hong Kong’un Menkul Kıymet ve Vadeli İşlem Komisyonu’ndan aldığı izin ile birlikte yatırımcılarına Bitcoin fonu sunabilecek.

Hong Kong tarafından daha önce yine bir kripto para girişimi olan Diginex’e de lisans verilmişti. Fakat kurum profesyonel yatırımcılara hizmet verecek bir fonun kriterlenini tam anlamıyla karşılayamıyordu. Bu sebeple kurumsal yatırımcılardan pek yatırım alamamıştı.

Artık dünyanın her tarafından gelmeye başlayan onaylar ile birlikte kripto para fonu ve kripto para ticareti yasal zemini daha oluşturulabilir bir hale gelirken, düzenlemeler sayesinde de kurumsal yatırımcıların sektöre olan ilgisi ve yatırım yapma isteğinde bir artış görmemiz mümkün olabilir.

Rennaisance Technologies’de Giriş Yaptı

Bildiğiniz üzere dün yaptığımız haber ile birlikte Rennaissance Technologies’in de kripto para vadeli işlemlerine giriş yapacağını belirtmiştik. Bahsettiğimiz kurumun kontrolünde toplamda 75 Milyar $’lık bir fon bulunuyor.

Arrana Capital tam olarak işlemlerin ne zaman başlatılacağını belirtmiş olmasa da, başlama tarihini takip eden bir yıl içerisinde fon tarafından kontrol edilen varlıkların 100 milyon $’ı aşmasını hedeflediğini belirtmiş durumda.

Bitcoin fonu haricinde farklı fonların da başlatılacağını belirten Arrano Capital CIO’su Avaneesh Acquilla, bir dijital varlık sepeti oluşturacaklarını belirtti.

Alternatif bir “store of value” ürünü olan Bitcoin’e giderek artan ilgi sonucunda kurumsal yatırımcıların ihtiyacını karşılamak adına bu fonu başlatmaya karar verdik.

Fakat yine de Acquilla’ya göre Bitcoin’in daha geniş çapta kabul görmesi ve insanların güvenmesi için düzenlemelerin tamamlanması gerekiyor.

Düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ilgi daha da artacaktır.

Bitcoin ise yeni haftaya 7,000 $’ın üzerinde kalmayı başararak başlamış görünüyor. An itibariyle ise de 7,180 $’dan işlem görmekte.

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version