Muhabbit

HSBC CEO’su Kripto Paralara Karşı CBDC’leri Destekliyor!

HSBC CEO’su CBDC’ler hakkında olumlu görüşlere sahip olduğunu belirtti.

HSBC

HSBC CEO

En büyük Avrupa bankası olan HSBC, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) gelişimini onaylıyor.

HSBC Group’un CEO’su Noel Quinn’in bir makalede yer verdiği düşüncelere göre, “CBDC gibi yeni dijital para birimleri büyümeyi teşvik edebilir ve kripto para birimleri ve stablecoinler ile ilişkilendirilen birçok riskten kaçınabilir.”

21 Eylül tarihinde yayımlanan makale, Çin’in dijital yuanı gibi küresel CBDC çalışmalarının “dijital paranın yeni biçimi” olduğunu savunuyor. Ayrıca makalede, stablecoin türleri de dahil olmak üzere dijital varlıkların “yeni bir şey olmadığı” savunuluyor. Quinn’e göre, uzun bir zamandır kullanılan banka paraları özel olarak geliştirmiş ve yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bunun yanı sıra banka parası, merkez bankası parası ile sabitlidir ve düzenleyiciler tarafından sıkı bir şekilde takip edilir.

CEO, stablecoinlerin ve kripto para birimlerinin endüstrinin benimsenmesi arttıkça risklerin de çoğalacağının altını çiziyor. Bu yüzden Quinn’e göre bu durum yaşanırken düzenleyici kurumların da ilgisi bu yöne doğru kayacak.

Quinn’e göre o günler geldiğinde, yalnızca fiyat konusunda istikrar sağlamak için yeterince iyi düzenlenmiş ve mali suçları önlemeye yönelik uygun projelerin güvenli bir ödeme aracı olarak kullanılacağı muhtemel.

HSBC CEO’su Kripto Paralar Hakkında Şüpheci Bir Tavır Sergiliyor

Quinn, kripto para konusundaki şüphelerini dile getirirken, HSBC’nin sınır ötesi ödeme deneyimini ve küresel CBDC gelişimini derinleştirmeye devam edeceğini vurguladı. Ayrıca CEO, bankanın CBDC projelerine katkıda bulunmak için Birleşik Krallık, Fransa, Kanada, Singapur, Çin, Hong Kong, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere birçok merkez bankası ile aktif olarak çalıştığını belirtti.

Bildiğiniz gibi HSBC dünyanın en büyük bankacılık kurumlarından biri. Bununla beraber banka, yatırım devi BlackRock ile birlikte Çinli emlak şirketi Evergrande’nin en büyük alacaklılarından biri. Son zamanlarda kripto para sektörüne giriş yapan Blackrock’un aksine banka, kripto paralara hala şüphe ile yaklaşıyor.

Hatta Ağustos ayında HSBC, müşterileri için “olası endişeler” dolayısıyla Binance ödeme kanallarını kapatmayı seçen bankalar arasındaydı.

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version