Muhabbit

Huawei Cloud Hizmeti Büyük Bir Güncelleme Alacak!

Huawei, bulut çözümünü ticari kullanıma daha da adapte etmek istiyor.

Huawei

Huawei, geçtiğimiz bir endüstri zirvesi sırasında Blockchain Service 2.0 olarak bilinen blockchain tabanlı bulut hizmeti için bir güncelleme duyurdu. Bu güncelleme, platformun 2018 yılından bu yana aldığı ilk büyük güncelleme olacak.

Huawei Cloud China Başkanı Fangming Hong, Huawei bulut uygulama platformu’nun Ürün Grubu Başkanı Feng Xu ve Huawei’nin yönetim ekibinden diğer üst düzey yöneticilere göre, güncellemenin ana amacı projeyi ticari uygulamalar için ölçeklendirmek.

Yeni ve geliştirilmiş platformun, ticari bir ortamda saniyede 50.000 işlem gereksinimini karşılayacağı bildirildi. Karşılaştırma yapacak olursak, Bitcoin blockchaini ortalama saniyede 5 işlem yapabiliyor. Bunun dışında Ethereum ise kaba bir oranla Bitcoin’i ikiye katlıyor. Sürüme göre blockchainin artan işlem hızı, ağ oluşturma kapsamını daha da genişletecek ve büyük ticari ortamlarda blockchain erişimine yardımcı olacak.

Hong, Huawei’nin bu projesinin 2018’de ticari kullanıma sunulmasından bu yana ülke çapında yaklaşık 100 ortakla işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Xu, Huawei Cloud Blockchain’in bugüne kadar finans, lojistik, hükümet işleri, üretim, tıbbi tedavi, enerji ve dijital telif hakkı dahil olmak üzere 7 alanda 70’den fazla proje ile çalıştığını belirtti.

Platform aracılığı ile başlatılan bir projenin örneği, çeşitli yerel yönetim ofislerindeki Belediye Başkanlarına, ekonomik ve sosyal operasyonlarda yardımcı olan “Beijing Directory Chain“dir.

Huawei, gelecekte şirketin blockchain teknolojisinin gelişimini ve ticari uygulamasını ortaklaşa teşvik etmek için Chengdu ileri teknoloji bölgesi ile daha yakın bir işbirliği yapmayı umduğunu belirtiyor.

Şirket ayrıcı daha fazla yerel işletmenin blockchain endüstri ekolojisine katılmasını umuyor. Bununla beraber, Chengdu’nun blockchain uygulamasını ulusal bir model haline getirmek için gösterdiği çabayı memnuniyet ile karşılıyor.

Bildirilenlere göre, araştırmacılar kurumsal blockchain pazarının 2025 yılına kadar 21.07 milyar $‘a yükseleceğini söylüyor.

Daha fazla blockchain haberi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version