Muhabbit

Huobi Kore, İnternet ve Güvenlik Ajansı’ndan Onay Aldı!

Huobi Kore, ISMS tarafından sertifikalandırılan ilk küresel borsa oldu.

huobi

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi’nin Güney Kore kolu Huobi Kore, ülkenin büyük bir düzenleyicisi tarafından onay aldı.

18 Ocak 2021tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA), Huobi Kore’ye bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) sertifikası verdiğini bildirdi. 

Huobi Kore’nin elde etmiş olduğu bu yeni ISMS sertifikası, yerel kripto para işletmelerinin revize edilmiş “Müşterinizi Tanıyın ve Kara Para Aklamayı Önleme” politikalarına uygun olarak işlemleri rapor etmesini gerektiren yeni mevzuat olan “Özel Ödeme Yasası” ile güvenliği ve uyumluluğu sağlamak için kapsamlı bir yönetim sistemi sağlayacak.

Bilindiği üzere Güney Kore tarafından 2021 yılının mart ayında yürürlüğe girmesi planlanan Özel Ödeme Yasası, borsaların özellikle yerleşik kayıt numaraları gibi kişisel verilerle doğrulamanın yanı sıra, kullanıcılarının gerçek adlarını Kore Finansal İstihbarat Birimine bildirmelerini gerektiriyor. Huobi bahsedilen bu yasa kapsamında attığı adımlar ile ülkeden sorunsuz işlem yürütmek üzere onayı almış oldu.

Huobi Kore CEO’su Park Si-deok, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, ISMS sertifikasının alınmasının, şirketin kurumsal düzeyde kripto para hizmetleri sağlayıcısı olarak konumunu daha da güçlendireceğini söyledi. Hatırlanacağı üzere, Huobi Kore resmi olarak Mart 2018’de ticarete başlamıştı. O günden itibaren faaliyetlerini sürdüren Huobi, bir yandan da gerekli yasal süreçleri de tamamlamaya devam ediyor.

Huobi, Güney Kore’deki konumunu sağlamlaştırmaya devam ederken, bazı küresel kripto para borsaları, ülkedeki işlerini sürdürmede bazı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu kapsamda büyük kripto borsası Binance’in Güney Kore kolu olan Binance KR, bilindiği üzere Ocak 2021’de düşük hacimler nedeniyle operasyonlarını durdurmuştu.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version