Muhabbit

Huobi Spot İşlem Tarafını Gibraltar’a Taşıyabilir! Lisanslı İşlemler Başlıyor mu?

Borsa tarafından yapılan açıklamada Gibraltar’dan (Cebeli Tarık) bir teklif alındığı duyuruldu.

huobi

huobi

Kripto para borsası Huobi, önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Borsa tarafından yapılan açıklamada Gibraltar’dan (Cebeli Tarık) bir teklif alındığı duyuruldu.

Ülkenin Finansal Hizmet Komisyonu’ndan (GFSC) alınan teklifin Huobi’nin spot işlem çalışmalarını ülkeye taşıması ile ilgili bir teklif olduğu vurgulandı.

Spot İşlemler Regülasyona Kavuşabilir

Halihazırda spot işlem çalışmalarını Seyşeller’de yürüten Huobi, ülkeye kayıtlı olmasına rağmen ciddi bir denetim mekanizması olmaması sebebiyle “kayıtlı” ancak “düzenlenmemiş” bir kuruluş olarak görünüyor. Huobi’nin Gibraltar’a taşınması halinde spot işlemler hem kayıtlı hem de GFSC tarafından düzenlenmiş bir hale gelmiş olacak.

Bu noktada Huobi, ülkeden “Huobi Technology Co. Ltd” şeklinde bir lisans almış olacak. 2018 yılında ülkeden OTC hizmetleri için lisans alan Huobi, spot işlem hizmetlerini de ülkeye taşıyabilir gibi görünüyor. İlgili işin GFSC tarafından onayladığını bildiren Huobi ekibi, yakın zamanda Gibraltar operasyonunu genişletebilir.

2018 yılında altyapısını ve düzenleyici adımlarını tamamlayan Gibraltar, LMAX, eToro ve Bitso gibi birçok şirketi ülkesine çekmeyi başarmıştı.

Huobi’den gelebilecek olası Gibraltar adımını nasıl değerlendirirsiniz?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version