Muhabbit

Huobi, Tayland’daki Operasyonlarını Durduruyor!

Yapılan açıklamaya göre Huobi, artık Tayland’da resmi bir lisansa sahip değil.

Huobi Tayland

Huobi Tayland

Huobi Tayland, 16 Haziran Perşembe günü bir duyuru gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya göre Huobi, artık Tayland’da resmi bir lisansa sahip değil. Huobi Tayland platformu, 1 Temmuz 2022’de kalıcı olarak kapanacak ve Tayland’da hizmet vermeye durduracak. Borsa, kullanıcılarının sorun yaşamadan varlıklarını geri çekebilmesi için duyuru yaptı.

Borsa platformu, çoğu kullanıcıya bu talihsiz haberi duyururken, bu durumun farkında olmayan çok fazla kullanıcı olduğunu da açıkladı. Huobi, Tayland’da işlem yapan müşterilerine ulaşmaya çalıştığını açıkladı.

Huobi, şu ana kadar varlıklarını borsadan çıkaramayanların Telegram ve e-posta adreslerini listeledi ve en kısa sürede varlıklarını çekmeleri için uyarıda bulundu. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Çarşamba günü Huobi Tayland’ın kripto paralar için ticari hizmeti veremeyeceğini açıkladı. Bu haberden sonra Houbi Tayland işlemlere başladı. Görünüşe göre Huobi’nin Tayland kolu devletin istediği şekilde regüle edilemedi ve bunun sonuncunda devlet, Houbi Tayland’ın operasyonlarını durdurmasını istedi.

Düzenleyicinin web sitesinde yer alan bir açıklamaya göre, SEC Eylül ayında borsanın yerel lisansını iptal etmeyi önerdi. Firmaya tutarsızlıklar hakkında bilgi verildikten sonra değişiklikler için süre verildi. Ancak istenilen değişiklikler istenilen sürede gerçekleştirilemedi. Devlet, firmanın yönetim yapısının ve operasyonlarının yetersiz olduğunu tespit etti.

SEC, Maliye Bakanlığına, Houbi Tayland müşterilerinin varlıklarını 3 ay içinde geri çekmesini ve Huobi’nin hizmetlerini askıya almasını da tavsiye etti. Firma, şimdilik tüm müşterilerine ulaşmaya çalışıyor.

Tayland’da Kripto Para Kullanımı Artışta!

Bloomberg raporuna göre, Ocak 2022 itibarıyla, vatandaşların elindeki dijital varlıkların değeri, son birkaç yılda 9,6 milyar Baht’tan, 114,5 milyar Baht’a (3,4 milyar dolar) yükselmiş durumda. Aslında bu durumu bir avantaja çevirmek isteyen bazı kuruluşlar da yer alıyor.

Örneğin bunlar arasında bulunan Tayland Turizm Otoritesi (TAT), kripto para birimlerinin ülkenin pandemi sonrası ekonomisini güçlendirmek için zengin turistleri çekmeye yardımcı olacağına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz yılın sonunda açıklama yapan TAT Başkanı Yuthasak Supasorn, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paralar gelecekte kullanılacak. Bu yüzden Tayland’a gelecek olan kaliteli turist grubunu ağırlamak için kripto para alanında pozitif bir toplum oluşturmalıyız.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version