Muhabbit

Huobi’nin Hacminin Yüzde 50’si Kurumsal Yatırımcılardan!

Raporda Huobi’nin toplamda 15 Milyon kullanıcısı bulunduğu açıklanmış durumda. Platformun günlük ortalama aktif kullanıcı sayısı ise 180.000 civarında.

huobi kripto para borsası

IOSG tarafından yayınlanan rapora göre Huobi kullanıcılarınının önemli bir kısmı kurumsal yatırımcılardan oluşuyor.

Raporda Huobi’nin toplamda 15 Milyon kullanıcısı bulunduğu açıklanmış durumda. Platformun günlük ortalama aktif kullanıcı sayısı ise 180.000 civarında.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise platformu tercih eden kurumsal yatırımcıların sayısının 2019’un dördüncü çeyreği ile 2020’nin ilk çeyreği arasında yüzde 100’den fazla artmış olması. Platformun işlem hacminin yarısı ise kurumsal yatırımcılar tarafından oluşturulmakta.

Kripto para borsalarının genelinde önemli bir kurumsal yatırımcı artışı görülürken hiçbir borsa çeyrek karşılaştırmasında yüzde 50’nin üzerine çıkmayı başaramamıştı.

Kurumsal Yatırımcılar

Birinci Çeyrekte En Yüksek Vadeli İşlem Hacmi

2020 yılı ile birlikte vadeli işlemlerin spot piyasalar ile neredeyse eşit ilgi görmesi ile birlikte hacimlerde ciddi bir artış yaşanmaya başlamıştı. Birçok ürün için hem vadeli hem de perpetual swap işlemleri sağlayan Huobi Futures, ilk çeyrekte yakaladığı 438 milyar $’lık hacim ile bütün türev işlem borsalarını geride bırakarak birinci sıraya oturmuştu.

Ülkemizdeki düzenleme uyum kapsamında Huobi Türkiye ofisin kurulması ile birlikte Türk kullanıcılarına vadeli işlemleri kapatmak zorunda kalmıştı.

Son dönemde Huobi cüzdanlarına yatan kripto para miktarlarında da önemli bir artış yaşanırken, son günlerde Bitfinex’ten Huobi’ye transfer edilen kripto para miktarları oldukça dikkat çekmişti.

Huobi Japan’dan Yeni Listeleme

Huobi Japan, yeni listeleme için platformda oylama başlattığını duyurdu.

16 Ağustos tarihine kadar kullanıcılar tarafından verilecek oylar sonrasında hangi kripto paranın listeleneceğine kadar verilecek. Oylamaya sunulan kripto paralar ise Enjin (ENJ), IOS Token (IOST), Neo (NEO), Ontology (ONT), Qtum (QTUM) ve Tezos (XTZ) bulunuyor.

Listeleme Kesin değil

Bildiğiniz üzere Japonya’da sadece düzenleyici kurum onayından geçen kripto paralar listelenebilmekte. Geçtiğimiz dönemde Huobi Token (HT) düzenleyici kurumdan onay alarak Japonya’da işlem görmeye başlamıştı. Oylamaya sunulan coinler arasında sadece Qtum (QTUM) hali hazırda düzenleyici kurumdan izni bulunan kripto para birimi. hali hazırda CoinCheck’te işlem gören QTUM karar verilmesi halinde platformda direkt olarak listelenebilecek.

Platform hali hazırda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Monacoin (MONA) ve Huobi Token’i (HT) listelemekte.

Bu yazı sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version