Muhabbit

Huobi’nin Kurucusu Leon Li, Hisselerini Satışa Çıkardı! FTX ve TRON Alıcılar Arasında!

Tron kurucusu Justin Sun ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hisselerle ilgilenenler arasında yer alıyor.

Bloomberg’ün haberine göre; Huobi‘nin kurucusu ve CEO’su Leon Li, sahibi olduğu yüzde 60’lık şirket hisselerini 2 ila 3 milyar dolar arasında satmak için yatırımcılarla görüşmelere başladı.

Tron kurucusu Justin Sun ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hisselerle ilgilenenler arasında yer alıyor. Leon Li, Huobi Global hisselerini eğer 3 milyar dolara satmayı başarırsa, kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doların altına düştükten sonraki en büyük satın alma gerçekleşmiş olacak.

Huobi’den bir yetkili bu haberi doğruladı ve konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Leon Li yeni hissedarların daha güçlü ve becerikli olacağını, Huobi markasına değer vereceklerini ve Huobi’nin büyümesini sağlamak için daha fazla sermaye ve enerji yatıracaklarını umuyor.”

FTX yetkileri konuya dair bir yorum yapmadılar ve Justin Sun, Leon Li ile satış hakkında henüz bir görüşme yapmadığını söyledi.

Huobi Global

Leon Li, Huobi’yi 2013 yılında global olarak kurdu ve şirket kısa sürede en büyük kripto para borsalarından biri haline geldi. Ancak Çin yaptırımlarından dolayı Kasım 2021’de faaliyetlerini sona erdirdiğinde şirket ivme kaybetti. Çin hükümetinin kripto para işlemlerini yasa dışı kabul etmesi diğer borsalara göre en çok Huobi’yi etkiledi. Bunun açık nedeni, Huobi’nin birincil pazarının Çin olması.

Huobi yurt dışında Türkiye ve Brezilya gibi ülkelere yayıldı ve şu anda bir FinCen lisansı alarak genişlemeyi planlıyor. Ancak Binance ve FTX gibi devler, Huobi’nin bu bölgelerdeki rakipleri.

Leon Li’nin hisselerini satma kararı ilk olarak Temmuz 2022’de sızdırılmış fakat haber doğrulanmamıştı. Huobi’nin küçülmeye gitmesi ve personelinin de yaklaşık %30’unu, yani yaklaşık 300 kişiyi işten çıkarması bekleniyordu. Borsa, düşüş piyasası koşullarının finansal bir zorluk oluşturduğunu, şirketin işten çıkarmalar yaparak maliyetlerini azaltacağını söylemişti.

Bu arada haberin yayılmasından sonra Huobi Token‘ın (HT) dakikalar içerisinde yükselmesi dikkat çekti. Yazının yazıldığı an itibarıyla fiyat hareketini TradingView‘den izleyebilirsiniz.

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version