Muhabbit

Hyperledger, Dünya’yı Kurtaracak!

perledger, Paris Anlaşması’nda belirlenen iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olacak yeni bir Blockchain çalışma grubu oluşturduğunu açıkladı.

Hyperledger, Paris Anlaşması’nda belirlenen iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olacak yeni bir Blockchain çalışma grubu oluşturduğunu açıkladı.

Davos’ta iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesi için oluşturduğu grubu açıkladı. Kurumsal Blockchain konsorsiyumu (consertium), Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı sırasında Hyperledger İklim Eylemi ve Özel İlgi Grubu (SIG) tarafından başlatıldı.

Climate SIG, katılımcılara dağıtılmış defterlerin (DLT), hükümetlerin ve şirketlerin global emisyonları azaltma politikalarında nasıl yardımcı olabileceği konusundaki fikirlerini ve bulgularını paylaşma şansı buldu.

Hyperledger “Çare DLT” diyor!

Hyperledger‘in web sitesine göre, DLT’ler, tüm etmen ve eylemleri aynı gezegensel hedef altında entegre etmeye yardımcı olan, küresel ve açık bir iklim hesaplama sisteminin oluşturulmasında merkezi öneme sahipler.

Teknoloji, emisyonların takibinde, sorunlu bölgelerin tespitinde ve çözümleri koordine etmekte şeffaf bir global veri tabanı haline gelebilir. Şu anda iklim şartları endüstriden önceki döneme bakıldığında ortalama 2 ° C üzerindedir ve gittikçe yükselmektedir. Paris Anlaşması’ndaki hedef küresel ortalama sıcaklıklardaki artışları önlemektir.

Grup üyeleri, Hyperledger’ın Blockchain’inin nasıl bir açık iklim projesi olabileceğini düşünecekler ve buna göre katkıda bulunacaklar. Üyeler, güvensiz emisyonlar ve iklim istatistikleri raporlaması sağlamak için gerekli mekanizmaları geliştirecekler. Bu da dünyadaki şirketler ve hükümetler için uygun protokolleri ve standartları oluşturacaktır.

Hyperledger’in yönetim müdürü Brian Behlendorf, “Kurumsal Blockchain’in inovasyonu ve gerçek dünyadaki etkisi bizim için çok önemli” dedi. Climate SIG gibi grupların, teknolojinin kullanım durumlarının potansiyelinin farkına varılmasını sağlayarak geliştireceğini iletti.

Dünya’yı kurtarmaya baş koymuş üyeler aranıyor!

Hyperledger ayrıca, dijital iş danışmanlığı şirketi Cognizant ve Hong Kong Üniversitesi de dahil olmak üzere, gruba altı yeni üye daha kabul etti.

Cognizant’ın Blockchain ve DLT başkan yardımcısı Lata Varghese, “Linux Vakfı ve Hyperledger’a katılarak Cognizant, Blockchain ve DLT teknolojilerini dünyadaki tüm kullanıcılar için geliştirecek birkaç önemli kuruluşla birlikte çalışacak.” Diyerek gruba katılımlarını duyurdu.

Bazı kuruluşlar, Blockchain’in çevresel zorlukları ele alma potansiyelini çoktan görüp fırsat verdiler. Örneğin, IBM, Kaliforniya’da bir Blockchain tabanlı yeraltı suyu yönetim çözümü üzerinde çalışıyorken, 2018 WEF çalışması, DLT’nin tedarik zinciri sürdürülebilirliği ve kaynak yönetimiyle ilgili sorunları ele almasının 68 farklı yolunu belirlendi.

Son Yazılar

Exit mobile version