Muhabbit

İç Moğolistan, 10.100 Kripto Para Madenciliği Cihazını Ele Geçirdiğini Açıkladı!

Çin’in İç Moğolistan eyaletindeki kripto para madenciliği savaşı hararetini kaybetmeden devam ediyor.

Çin

Çin madencilik

Çin’in kripto para madenciliğine karşı baskısı tüm hızıyla devam ediyor. Çin’in İç Moğolistan eyaleti de baskıları kendi içinde sürdürmeye devam ediyor.

İç Moğolistan, hükümetin TeknoPark’ında kripto para madenciliği faaliyetlerini sürdüren 10 bin 100 kripto para madenciliği cihazına el koyduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu geçtiğimiz Cuma günü (24 Eylül 2021) kripto para madenciliğinin kökünü kazımak için hazırladıkları vizyonu duyurmuştu. Bu duyurunun ardından yerel haber merkezlerinin Çin’in resmî haber ajansı Xinhua’dan aldığı duyumlara göre, İç Moğolistan eyaletindeki yetkililer hükümet tarafından yönetilen bir teknoloji parkında 10 bin 100 madencilik cihazı bulundu ve ele geçirildi.

Bayannaoer şehrindeki yerel Kalkınma ve Reform Komisyonu, bu iddianın doğru olduğunu savundu. Ancak ele geçirilen 10 bin 100 madencilik cihazının tamamının aynı TeknoPark’tan çıkmadığı da iddialar arasında yer alıyor. Wu Blockchain’in iddiasına göre, ele geçirilen 10 bin 100 madencilik cihazı 34 farklı madencilik tesisinden elde edildi.

İç Moğolistan’ın Kripto Para Madenciliği İle Savaşı!

Çin’in kripto para madenciliğine karşı açtığı savaşta İç Moğolistan oldukça önemli bir rol oynamakta. 2021 yılı Mart ayında İç Moğolistan kripto para madenciliğinin faaliyetlerinin sona erdirilmesi için bir yasa tasarısı ile gündeme gelen ilk eyaletlerden biri olmuştu.

İç Moğolistan, bölgedeki kripto para madenciliği operasyonlarını durdurmaya yönelik çalışmalarında vatandaşlarından yardım istemişti. Vatandaşların yasa dışı kripto para madenciliği faaliyetlerinin yapıldığı yerleşim merkezlerini bildirmesi için bir platform kurmuştu.

İç Moğolistan’ın Kalkınma ve Reform Komisyonu, 2 hafta kadar önce yaptığı bir açıklama ile devletin yasa dışı madencilik operasyonlarını izlemesine yardımcı olmak için aracı bir kurum ile anlaştığını duyurmuştu.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version