Muhabbit

İç Moğolistan, Kripto Para Madencileri İle Mücadelede Halktan Yardım İstiyor!

İç Moğolistan, halkı kripto para madencilerini bildirmeye çağırıyor.

Çin

Çin madencilik

İç Moğolistan yetkilileri, bölgedeki kripto para madenciliği operasyonlarını yürütmeye yönelik çalışmalarında, vatandaşlarından, bu faaliyetlerin nerede yapıldığının bildirilmesi için bir platform kurdu.

Bu kapsamda, İç Moğolistan Kalkınma ve Reform Komisyonu (DRC) 18 Mayıs tarihinde yaptığı bir duyuruda, yerel halkın hala aktif olan herhangi bir kripto para madenciliği operasyonunu biliyorlarsa yetkilileri bilgilendirmeleri için özel bir telefon hattı, e-posta ve posta adresi kurduğunu söyledi.

Platformun kapsamı ayrıca, bir veri merkezi veya kripto para madenciliği işlemleri için arazi kiralama hizmetleri sunan herhangi bir şirketin arkasında gizlice kurulan ve vergi vermekten kaçınmaya çalışan, tüm kripto para madenciliği faaliyetini hedefliyor.

Hatırlanacağı üzere, İç Moğolistan DRC’nin Mart ayında yaptığı açıklamada, yetkililerin bölgede ağırlıklı olarak fosil yakıt kullanarak kripto para madenciliği yapanları kapatmak istediğini duyurmuştu. O duyurudan sonra bölgedeki kripto para madenciliği şirketleri, faaliyetlerini ülkenin başka yerlerine kademeli olarak kaydırmaya başladı. 

Ülkenin atmış olduğu bu adımın, Çin’in makro ekonomik planından sorumlu bir merkezi hükümet kurumu olan Ulusal DRC (NDRC) tarafından belirlenen 5 yıllık kalkınma planının parçası olduğu belirtiliyor. Bu planın ana hedeflerinden birisinin de karbon emisyon ölçümlerini karşılamaya yönelik daha büyük adımlar atmak olduğu söyleniyor.

Bunun yanında merkezi hükümetin, 13. beş yıllık plan (2016-2020) kapsamındaki hedeflerinden birinin de, GSYİH başına ulusal enerji tüketimini önceki beş yıllık döneme göre %15 azaltmak olduğu bildirilmişti. Bu, yerel olduğu kadar genel bir ulusal hedefti. Ancak İç Moğolistan, 2019’un sonunda bu hedefini başaramayan tek bölge oldu. Hatta yapılan incelemeye göre bu başarısızlığın, 2020’nin ilk yarısında daha da kötüye gittiği belirtildi.

İşte tüm bu olumsuz durumları engellemeye çalışan İç Moğolistan yönetimi, halkın da yardımıyla bu tür faaliyetleri bitmeye karar vermiş görünüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version