Muhabbit

İçerik Platformu Substack, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeye Başladı!

a16z destekli içerik platformu Substack, Bitcoin desteğini açıkladı.

Substack

Substack

Yazarların aboneliklerden para kazanabilecekleri çevrim içi bir içerik platformu olan Substack, bir ödeme seçeneği olarak Bitcoin’i entegre ettiğini duyurdu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Substack sözcüsü, yeni ödeme seçeneğinin şu anda yalnızca belirli bir kripto para odaklı yayın grubu için mevcut olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Geri bildirim ve talebe bağlı olarak daha geniş kullanılabilirliği keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Substack, açıklamış olduğu bu yeni girişim için Bitcoin ödeme işlemcisi olan OpenNode ile ortaklık kurduğunu belirtti. OpenNode sözcüsü ise ortaklık kapsamında, Bitcoin kabul seçeneğine sahip kripto para odaklı yayınlar arasında Willy Woo ve Dan Held’den olanların yer aldığını dile getirdi. 

Substack, hem blok zincirde hem de küçük miktarlarda Bitcoin ödemelerini daha ucuz ve daha hızlı yapmak için tasarlanan Lightning Network aracılığıyla Bitcoin ödemelerini kabul edecek.

Lightning Network hakkında daha detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Substack sözcüsü bu durumu ise şu ifadeler ile dile getiriyor:

“Başlamak için küçük bir ölçekte bile bu seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bitcoin ödemeleri, düşük ücretlerle hızlı, kullanışlı ve güvenli. Kredi kartlarından bile daha hızlı olan işlemler için Lightning Network’ü kullanıyoruz.”

2017 yılında kurulan Substack, Andreessen Horowitz (a16z), Y Combinator, Fifty Years ve diğer büyük şirketler dahil olmak üzere önemli yatırımcılar tarafından desteklenmektedir.

Crunchbase tarafından yapılan açıklamaya göre, platform bugüne kadar 80 milyon doların üzerinde fon toplamış durumda. Bunun yanında platformun 500.000’den fazla ücretli abonesi olduğu iddia ediliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version