Muhabbit

İflasını Açıklayan Alman Fintech Şirketi, Müşterilerine Paralarını Çekmelerini Söyledi!

Şirket, müşterilerin fon ve varlıklarını 18.12.2022 tarihine kadar çekmelerini söyledi.

Eskiden Bitwala olarak bilinen Alman fintech firması Nuri, iflas işlemleri devam ederken, 500.000 kullanıcısına, hesaplarından paralarını çekmelerini söyledi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı açıklamada, Berlin mahkemesine iflas başvurusunda bulunan şirket, likidite sorunları olduğunu açıklamıştı. O dönemki açıklamalarında, yeniden yapılanma planlarının olduğunu ve kullanıcılara verilecek güvenceler üzerinde çalıştığını söyleyen şirket herhangi bir girişimde bulunmadı.

https://twitter.com/NuriBanking/status/1557049155893215232?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1557049155893215232%7Ctwgr%5E100b22f0e73316e3ad314b12231cc413e05730a3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmuhabbit.com%2Falman-fintech-firmasi-iflas-basvurusunda-bulundu%2F

500.000 müşterisi olan Alman fintech şirketi Nuri, hareketin nedeni olarak ise büyük kripto para satışlarını, Celsius’un iflasını ve diğer kripto para fonlarının durumunu öne sürdü. Nuri ayrıca, COVID-19 salgını ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi önemli makroekonomik nedenler sonucunda, 2022’de iş likiditesinde kalıcı bir baskı ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Ardından da Nuri CEO’su Kristina Mayer, şirketin tüm çabalarına rağmen operasyonlarını ileriye taşıyamadığını belirtti.

Şimdi ise yapılan yeni açıklama ile Nuri, müşterilerinin fon ve varlıklarını 18.12.2022 tarihine kadar çekmelerini söyledi.

“Müşterilerimiz sisteme halen erişim sağlayabiliyor. 18.12.2022 tarihine kadar tüm fonlarınızı çekebileceksiniz. Nuri hesabınızdaki tüm varlıklar güvendedir ve Nuri’nin iflasından etkilenmeyeceksiniz. Alım satım işlemleri ise 30.11.2022 tarihine kadar mümkün olacak.”

Mayer, yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz ayların zorlu ekonomik ve siyasi ortamı nedeniyle bu yıl zorluklar aşılamaz hale geldi. Bu da bizi yeni fon toplamaktan veya alıcı bulmaktan alıkoydu. Üstelik, ana iş ortaklarımızdan birinin iflas etmesi durumu önemli ölçüde kötüleştirdi ve bizi uçuruma sürükledi. Sonuç olarak, Nuri bu yıl ağustos ayında geçici iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.”

İflasın Nedeni Olarak Celsius Gösteriliyor

Mayer, iflas eden iş ortağının adını özellikle belirtmemiş olsa da, şirketin bahsettiği platformun, eskiden ortaklık kurduğu Celsius olduğu düşünülüyor. Çünkü Nuri tarafından alınan bu kararlar, Celsius’un iflasını açıklamasından sonra devreye girmişti.

Mayer ayrıca şirketin blok zinciri tabanlı finansal hizmetlerinin potansiyeli konusunda, olumlu tablonun halen devam ettiğini belirtti.

“Hala yenilikçi finansal teknolojiye inanıyoruz. Blok zinciri, kripto para birimi ve merkezi olmayan finansın, insanların yaşamlarına gerçek değer katan fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Yine de finansal inovasyon, güvenli, anlaşılır ve mümkün olduğunca çok insan için kullanımı kolay olmalıdır.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version