Muhabbit

İki Dev Şirket, CBDC Pilot Çalışmasını Başarı İle Tamamladı!

Çalışmayı başarılı bir şekilde tamamlayan HSBC ve IBM, CBDC’ler için yol gösterici gelişmeler kaydettiklerini dile getirdi.

cbdc genel

cbdc genel

HSBC ve IBM, iki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) arasındaki doğrudan işlemleri kapsayan bir dijital cüzdan takas yeteneğinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu.

Yapılan bu çalışmanın, CBDC’ler, eBond’lar ve forex arasındaki işlemleri kapsadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, bundan önce de gerçekleştirilen birkaç girişim ile birlikte, CDBC’ler ve menkul kıymetler için bireysel olarak destek gösterdiği bildirildi. Dört ay gibi kısa bir süre içinde tasarlanan ve uygulanan çalışmanın başarılı bir şekilde sonuçlandığı açıklandı.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Yeni proje, dijital Euro’yu uygulamaya yönelik çalışmalarını denetleyen, Fransa Merkez Bankası tarafından başlatıldı ve gerekli onaylar alındı. Hatırlanacağı üzere Fransız ve İsviçre merkez bankaları, dijital İsviçre Frangı ve Euro için yapılan benzer pilot çalışmalar hakkında da olumlu sonuçlar bildirmişti. 

Konu hakkında açıklama yapan HSBC eRisk, ortaklıklar ve teklifler genel müdürü Mark Williamson şunları söyledi:

“Farklı teknolojiler arasında birlikte çalışabilirlik imkanı ile zamandan tasarruf edileceği anlaşıldı. Ayrıca bu çalışma, piyasada var olan risklerin ve güvenlik sorunlarının çözümünde nasıl bir yol izleneceği konusunda kilit bir rol oynadı.”

IBM tarafında ise küresel bankacılık ve finans piyasaları genel müdürü Likhit Wagle, yapılan çalışma ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Dünya genelindeki merkez bankaları, CBDC’ler hakkında araştırma yaparken, bizim yaptığımız çalışma onlara finansal işlemlerde daha fazla şeffaflık ve güvenlik getirme konusunda kapsamlı bir yol haritası sunacak.”

HSBC Hakkında

Merkezi Londra’da olan küresel finans şirketi HSBC farklı coğrafi bölgelerindeki 64 ülke ve bölgedeki ofislerinden dünya çapındaki müşterilere hizmet vermektedir.  Avrupa , Asya , Kuzey Amerika , Latin Amerika ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren şirket, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından biridir.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version