Muhabbit

İki Dev Şirket, Toplamda 150 Milyon Dolarlık Bitcoin Madenciliği Cihazı Aldı!

Bitcoin madencilik makineleri kurumlar tarafından talep görmeye devam ediyor.

bitfarms

kripto para madenciliği muhabbit

İki dev şirket The9 Limited ve Blockcap’in, Bitmain’den 150 milyon dolardan fazla değere sahip toplam 36.000 Bitcoin madenciliği cihazı satın aldığı bildirildi.

İlk olarak, Nasdaq’da listelenen bir Çinli oyun şirketi olan The9 Limited’in, 24.000 adet Antminer S19j makinesi satın alacağı duyuruldu. Alınacak bu cihazların toplam maliyetinin yaklaşık 120 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Bitmain’in en son Bitcoin madencisi modeli olan S19j’nin bir tanesi yaklaşık 5.000 $ fiyatla satılıyor.

The9 Limited’in makinelerinin Kasım 2021’den itibaren teslim edilmesi planlanıyor ve teslimatların tamamlanmasının ardından, firmanın saniyede yaklaşık 2.160 petahash (PH / S) ek bir hash oranına sahip olması bekleniyor.

Kuzey Amerikalı Blockcap’in ise yapılan bir duyuruya göre 12.000 adet Antminer S19 makinesi satın aldığı bildirildi. Bu satın almanın ise toplam maliyetinin 33 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Bu, Core Scientific emektarı Darin Feinstein tarafından kurulan Bitcoin madencilik şirketi Blockcap tarafından yapılan en son satın alma işlemi oldu. Hatırlanacağı üzere geçen ay da firma, hash oranını ikiye katlamak için 10.000 adet S19 cihazı satın almıştı.

Son satın alma ile birlikte, Blockcap’in 2021’in 4. çeyreğine kadar konuşlandırılacak toplam cihaz sayısı 40.000’in üzerine çıkacak. O zamana kadar hashrate’in ise saniyede 3.5 exahash’ı (EH / s) aşması ve mevcut hashrate 0.95 EH / s’nin üç katından fazla olması bekleniyor.

Kurumlar, kripto para birimlerinin son fiyat rallisinin ortasında yeni ve eski Bitcoin madencilik cihazlarını ele geçirmeye devam ediyor. Son olarak bu haftanın başlarında Çinli firma 500.com, Bitcoin madenciliği operasyonlarını büyütmek için S9 da dâhil olmak üzere eski tip makineleri satın aldı. Yine halka açık Bitcoin madenciliği firması Bitfarms’ın da kısa süre önce hashrate’ini genişletmek için MicroBT’den 48.000 adet yeni makine sipariş ettiği biliniyor.

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version