Muhabbit

İki Rakip Bitcoin İçin Güçlerini Birleştirdi!

BitMEX’in çatı şirketi HDR Global ile OKCoin, Bitcoin Core geliştiricisi Amiti Uttarwar’a fon sağlamak amacıyla güçlerini birleştirdi.

BitMEX ‘in çatı şirketi HDR Global ile OKCoin, Bitcoin Core geliştiricisi Amiti Uttarwar’a fon sağlamak amacıyla güçlerini birleştirdi.

İki rakip kripto para borsası BitMEX ve OKCoin Bitcoin Core geliştirme çalışmaları için daha önce ayrı ayrı fon sağlamıştı. OKCoin 2020 yılı Şubat ayında Fabian Jahr’ı, Mayıs ayında BTCPay Server’ı desteklemişti. BitMEX ise HDR Global üzerinden MIT DCI, Michael Ford ve Gleb Naumenko’yu desteklemişti. Ancak ilk kez güçlerini birleştirerek Bitcoin Core çalışmalarını destekleme kararı aldılar.

Seçtikleri isim ise, daha önce Coinbase, Chaincode Labs ve Xapo gibi şirketler için çalışmış olan Amiti Uttarwar’dı. İki kripto para borsası, Uttarwar’a tam 150 bin dolar fon sağladılar.

BitMEX ve OKCoin ‘in aslında birbirlerinden bağımsız olarak sağladıkları bu fonun, Bitcoin ağının geliştirilmesi için büyük rol oynaması bekleniyor. Özellikle fonun sahibi Amiti Uttarwar bu fondan çok umutlu. Bitcoin’in insanlığa katabileceklerine dair duyduğu umudu ve geleceği şekillendirmenin tutkusunu açıklayarak;

“Bitcoin açık kaynaklı olmasıyla herkesin ulaşabileceği bir yerde, bu da insanlara güven veriyor. Birbirini tanımayan, dünyanın alakasız yerlerinden insanlar birbirlerine güvene gerek kalmadan bir konuda aynı noktada buluşabiliyor. Bu potansiyel insanlarla iletişimimizi ve toplumu inşa etme şeklimizi toptan değiştirebilir. Potansiyelinin farkına vardığımdan beri takıldım kaldım.”

OKCoin’in CEO’su Hong Fang neden Uttarwar’u desteklediklerini de açıkladı.

“Amiti’nin çalışması Bitcoin Core’un kritik bileşenlerine odaklı. İşlemlerin Sastoshi’nin vizyonu gibi güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlamaya çalışıyor.”

Ayrıca Fang, bağımsız geliştiricileri seçme sebeplerini de “Açık kaynaklı geliştirmeleri teşvik etmek ve endüstrimize daha çok geliştiriciyi çekmek için küçük ama önemli bir adım.” olarak açıkladı.

OKCoin Mart sonunda Japonya lisansına kavuşmuş ve birçok geliştiriciyi desteklemeye başlamıştı. Bundan sonra da özellikle Bitcoin Core odaklı çalışmaları destekleyeceği belirtiliyor.

Son Yazılar

Exit mobile version