Muhabbit

OKX’in Yeni Yatırım Ürünü İkili Yatırım Nedir? Nasıl Çalışır?

OKX, yeni ürünü İkili Yatırım ile, kullanıcıların piyasa hareketlerinden yararlanmasını sağlayacağını belirtiyor.

okx up down

okx up down

Önde gelen kripto para borsası OKX, kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek adına, platform ve ürün geliştirmelerine devam ediyor. Bu kapsamda borsa, yeni bir yatırım ürünün kullanıma sunulduğunu açıkladı.

OKX tarafından yapılan açıklamada, “İkili Yatırım” adı verilen hizmet ile yatırımcıların piyasa hareketlerinden faydalanmasının sağlanması hedefleniyor.

İkili Yatırım Nedir?

OKX’in yeni hizmeti olan “İkili Yatırım”, sabit fakat garanti olmayan bir kazanç hizmeti sunan ürün olarak tanımlanabilir. Bu sistemde yatırımcılar, vade tarihindeki uzlaşma ve kullanım fiyatlarına bağlı olarak iki varlıktan birinden kazanç elde edebilecekler.

İkili Yatırım Nasıl Çalışır?

Bu yeni hizmette, yatırım varlığı, sisteme katıldığınız para birimleridir. Yani, Bitcoin (BTC) teklifleri için BTC, Ethereum (ETH) teklifleri için ETH , BTC-U ile ETH-U teklifleri için USDT kullanabilirsiniz. Uzlaşma varlığı, kazançlarınızı aldığınız para birimidir. Gerçek uzlaşma varlığı, vade tarihindeki uzlaşma ve kullanım fiyatlarına bağlıdır. Uzlaşma fiyatı, 10:00 ile 11:00 arasındaki vade süresinden 1 saat önceki ortalama endeks varlık fiyatıdır.

İkili Yatırım

Örneğin ikili yatırımınıza 10 Mart 2022, 10:00’da başladığınızı varsayalım. Kazanç hesaplama 11:00’de başlar. Teklifin vadesi 17 Mart 2022, 11:00’de sona ererse, dönem 7 gündür. Kazançlarınızı, vade tarihinde 13:00’te otomatik olarak fonlama hesabınıza alırsınız.

İkili Yatırım Örnek Kazanç Hesaplaması

Sistemi daha iyi anlayabilmeniz adına yazıyı bir örnek ile detaylandıralım. Mesela sisteme BTC veya ETH yatırdığını varsayalım. Uzlaşma fiyatı, vade tarihinde kullanım fiyatından düşük olursa, yatırım tutarınız sırasıyla BTC veya ETH olarak (1 + vade oranı) ile çarpılır. Uzlaşma fiyatı kullanım fiyatına eşit veya bunu aşıyorsa, USDT cinsinden yatırım tutarınız kullanım fiyatı ve (1 + vade oranı) ile çarpılır.

Örneğin, 55.000 USDT kullanım fiyatı ve %5 vade oranı ile 10 BTC yatırdınız. Uzlaşma fiyatı 54.000 USDT olursa, 10 * (1 + %5) = 10,5 BTC olarak geri alırsınız. Eğer uzlaşma fiyatı 56.000 USDT olursa, 10 * 55.000 * (1 + %5) = 577.500 USDT geri ödeme alırsınız.

Örnek Görsel

Sisteme BTC değil de USDT olarak giriş yaptınız diyelim. Uzlaşma fiyat, vade tarihinde kullanım fiyatına eşit veya bundan düşük olursa, yatırım tutarınız kullanım fiyatına bölünür ve BTC veya ETH cinsinden (1 + vade oranı) ile çarpılır. Bunun yanında uzlaşma fiyatı kullanım fiyatından düşükse, USDT cinsinden yatırım tutarınız (1 + vade oranı) ile çarpılır.

Örneğin, 55.000 USDT kullanım fiyatı ve %5 vade oranı ile 10.000 USDT ile sisteme giriş yaptınız. Uzlaşma fiyatı 54.000 USDT olursa, 10.000 / 55.000 * (1 + 5%) = 0,19090909 BTC alırsınız. Eğer uzlaşma fiyatı kullanım fiyatının üzerinde, mesela 56.000 USDT oldu diyelim, bu defa da 10.000 * (1 + 5%) = 10.500 USDT alırsınız.

Tabii her yatırım ürününün riskleri olduğu gibi İkili Yatırımın da bazı riskleri bulunuyor. Buradaki ana risk piyasa dalgalanması olarak gösterilebilir. Çünkü fiyat büyük oranda değişirse, gelecekteki fiyatları ve vade tarihindeki piyasa ve kullanım fiyatları arasındaki farkı tahmin etmek daha da karmaşık hale gelebilir. Bu nedenle de, gerçek uzlaşma varlığını tahmin etmek de daha karmaşık bir hal alabilir.

Daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

OKEx’e kayıt olmak ve “İkili Yatırım” işlemlerinizi gerçekleştirmek için burada bulunan linke tıklayabilirsiniz.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version