Muhabbit

İkinci El Araç Dolandırıcılığı Blockchain İle Engellenecek!

İkinci el araçların satın alma ve bakım geçmişi blockchain tabanlı araç sertifikası ile takip edilecek.

Ford ve BMW dâhil dünyanın önde gelen araç üreticilerinin kar amacı gütmeyen bir konsorsiyumu olan Mobility Open Blockchain Girişimi (MOBI), ikinci el pazarlarda blockchain destekli araç kimlikleri ile dolandırıcılıkla mücadele etmek için bir girişim başlattı.

Yeni girişim, MOBI’nin ikinci el araç tanımlama standardı olan “VID II“yi kullanarak araçların kayıt ve bakım geçmişini izlemek için blockchain teknolojisinden yararlanacak. 

İkinci el araç pazarlarında dolandırıcılık faaliyetlerini azaltmaya yarayacak sistem ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Blockchain üzerindeki araç kaydı, şehirler ve ülkeler arasında önceden bağlantısı kesilmiş araç kayıt sistemlerinin güvenli, paylaşılan ve güvenilir bir defter kullanarak bağlanmasına izin verecek. Bakım izlenebilirliği, alıcılara, düzenleyicilere ve sigortacılara kurcalamaya karşı korumalı bir geçmiş sunarak araç bilgilerinin değiştirilmesini engeller.”

Dev otomobil üreticileri BMW ve Ford’un eş başkanlık ettiği MOBI’nin VID II çalışma grubunu Honda, IBM, Hitachi America ve Quantstamp gibi büyük şirketler de destekliyor.

Açıklamada VID II standardı’nın, grubun araç kimlik sertifikası için çeşitli yardımcı programları açıklayan VID I üzerine inşa edildiği bildirildi. MOBI COO’su ve Kurucu Ortağı Tram Vo, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Güvenli bir dijital araç kimliği, kullanıma dayalı ulaşım hizmetleri için tam otomatik bir ağın temelini oluşturuyor. Yeni hareketin sorunsuz değer aktarımı için bu ağın, araçlardan, hizmetlerden, verilerden ve altyapıdan para kazanmak üzere trilyonlarca dolarlık yeni fırsatlar açmasını bekliyoruz.”

MOBI Hakkında

Mayıs 2018’de kurulan MOBI,  faaliyet alanları arasında,  araç ve standart geliştirmek için işbirliğine dayalı, açık kaynaklı bir yaklaşım benimseyerek otomotiv endüstrisinde blok zincirinin benimsenmesini hızlandırmak gibi çalışmalar bulunmaktadır.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version