Muhabbit

IMF Başkanına Göre, Küresel Ekonomik Durgunluk, Kripto Para Sektörünü de Olumsuz Etkileyebilir!

Georgieva, 2023’ün kötü bir yıl olabileceğini ve önceki yıllara göre daha sıkı bir ekonominin ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Yeni Boyut- IMF

Yeni Boyut- IMF

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yaptığı bir açıklamada, kripto para piyasasındaki düşüş eğilimin daha da kötüleşebileceğini söyledi.

Kısa süre önce verdiği bir röportajda Georgieva, piyasalarda yaşanan mevcut durgunluktan, küresel ekonominin ve bununla birlikte kripto para sektörünün de olumsuz etkilenebileceğini belirtti.

2022 yılının genellikle durgunluk dönemi olarak geçtiğini belirten Georgieva, 2023’ün daha kötü olabileceğini ve önceki yıllara göre daha sıkı bir ekonominin ortaya çıkabileceğini dile getiriyor. Kripto paralar ile ilgili de açıklama yapan başkan, düşüş yönlü hareket eden bu sektörü daha da zor günlerin beklediğini belirtiyor.

Mevcut piyasalardaki durgunluğun, Çin ve AB tarafında yaşanan kötü ekonomik koşulların bir sonucu olduğunu belirten Georgieva, bu sürecin bir süre daha devam edeceğini belirtiyor.

Georgieva, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonucunda uygulanan yaptırımlar nedeniyle ekonomide bozulmalar yaşandığını ve Rusya’nın AB’ye gaz akışını kesmesinin Avrupa Birliğini ciddi şekilde etkilediğini belirtiyor. Hatta Georgieva, bu yıl AB ülkelerinin yarısının resesyona girebileceğini belirtiyor.

Bu yılın Çin ekonomisi için de zorlu geçeceğini belirten Georgieva, “Çin bu yıl daha da yavaşlayacak.” değerlendirmesinde bulundu. Ancak tüm bunların yanında Georgieva, ABD tarafının ise mevcut ekonomik felaketin etkilerinden daha kolay kurtulabileceğini belirtiyor.

Gerileme Devam Edebilir

Georgieva, ana endüstri alanlarında küresel olarak yaşanan ekonomik gerilemenin, yeni gelişen endüstrileri daha da fazla etkileyeceğini belirtiyor. Böylece domino etkisi şeklinde kademeli olarak birçok sektörün etkileneceğini belirten başkan, küresel ölçekte bir gerileme dönemi beklediğini dile getiriyor.

Georgieva’nın beklentilerine benzer olarak yayımlanan raporlara göre de küresel ekonomik kriz, kripto para piyasasının da gerilemesine yol açabilir.

Ancak bazı raporlara göre ise küresel ekonomik durgunluktan ve yaptırımlardan kaçmak isteyen belirli bir kesim de kriz nedeniyle paralarını değerlendirebilecekleri alternatif yollar aramaya başladı. Bunların başında ise kripto paralar geliyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version