Muhabbit

IMF: Kripto Varlıklar Doğru Kurallar İle Yaygın Olarak Kullanılabilir!

Kripto para alanına bir düzenleme getirmenin faydalı olacağı belirtiliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Finance & Development dergisinin eylül sayısında “Kripto Paraları Düzenleme: Doğru kurallar inovasyon için güvenli bir alan sağlayabilir” başlıklı bir rapor yayımladı. Rapor, IMF’nin Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı Müdür Yardımcısı Aditya Narain ve Müdür Yardımcısı Marina Moretti tarafından kaleme alındı.

Raporda, kripto varlıkların on yıldan fazla bir süredir var olduğu, ancak onları düzenlemeye yönelik çabaların şimdi politika gündeminin en üstüne taşındığı belirtiliyor:

“Sadece son birkaç yılda kripto varlıkları, bir amaç arayışında niş ürünler olmaktan spekülatif yatırımlar, zayıf para birimlerine karşı korumalar ve potansiyel ödeme araçları olarak daha yaygın bir varlığa sahip olmaya geçti.”

Raporu kaleme alan yazarlar, kripto para şirketlerinin, borsaların ve koruma fonlarının başarısızlıkları ve kripto para değerlemelerinde son zamanlarda yaşanan keskin düşüşlerin, düzenlemeye yönelik baskıya ivme kazandırdığını belirtiyor.

Kripto para alanındaki düzenleme çalışmalarının zorluklarının ayrıntılarıyla anlatan raporda, Narain ve Moretti, mevcut düzenleyici çerçeveleri kripto varlıklarına uygulamanın veya yenilerini geliştirmenin birkaç nedenden dolayı zor olduğunu dile getiriyor.

“Başlangıç ​​olarak, kripto para dünyası hızla gelişiyor. Düzenleyiciler, kısıtlı kaynaklar ve diğer birçok önceliğe ayak uydurmak için yetenek ve becerileri kazanmak için mücadele ediyor. Kripto para pazarlarını izlemek zordur çünkü veriler düzensizdir. Ayrıca düzenleyiciler, tipik ifşa veya raporlama gereksinimlerine tabi olmayan binlerce aktörü takip etmeyi zor buluyor.”

Yeni Bir Model Gerekli

Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kripto para düzenlemeleri geliştirmeye yönelik çabalara dikkat çeken IMF yetkilileri, düzenleyici ortamın oluşturulduğunu ve bir modelin ortaya çıkmasının beklendiğini belirtiyor.

Ancak burada yer alan bir endişeye de değiniyorlar. Onun da bu düzenleme çalışmalarının uzun süreler almasının, ulusal makamları o kadar farklı düzenleyici çerçevelere kilitleyeceği anlamına geleceği olarak gösteriliyor.

“İşte bu nedenden, IMF’nin koordineli, tutarlı ve kapsamlı bir küresel yanıt çağrısında bulunmasının nedeni budur. Küresel bir düzenleyici çerçeve, pazarlara düzen getirecek, tüketici güvenini aşılamaya yardımcı olacak, izin verilenlerin sınırlarını ortaya koyacak ve faydalı yeniliklerin devam etmesi için güvenli bir alan sağlayacak.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version