Muhabbit

IMF Stablecoinlerin Küresel Finans için Riskli Olduğunu Düşünüyor!

IMF stablecoinler hakkındaki endişelerini dile getirdi!

IMF

IMF muhabbit

IMF, stablecoinlerin artan etkisine karşı temkinli yaklaşan bir kurum olarak öne çıkmaya başladı.

2021 Küresel Finansal İstikrar Raporu’nda IMF, kripto para birimlerinin henüz uluslararası finansal sistem için bir tehdit oluşturmadığını, ancak “küresel etkileşimler ve yargı alanlarındaki yetersiz düzenleyici çerçeveler göz önüne alındığında, durumun yakından takip edilmesi gerektiğini” söyledi.

IMF Kripto Paraların Küresel Bir Standarda Sahip Olması Gerektiğini Düşünüyor!

IMF, bu durumu gidermek adına kripto paraların küresel bir standartta olması gerektiğine inanıyor.

IMF bunu yaparak, diğer pazarlara yönelik benimseme riskini savuşturmaya yardımcı olabileceğine inanmakta.

Bildiğiniz gibi IMF, küresel ticareti geliştiren, yoksullukla savaşan ve itibari para politikalarını destekleyen 190 üyeye sahip olan küresel bir kurumdur.

IMF’nin geçtiğimiz günlerde yayımladığı raporda, “Ekosistemin hızlı büyümesi, zayıf operasyonel çabalar, siber risk yönetimi ve yönetişim çerçevelerine sahip yeni varlıkların eşlik etmesi” şeklinde bir yorum yapıldı.

IMF’ye göre kripto para alanı hala bağımlı bir duruş sergilerken, bazı tokenlerin dağıtımı hakkında da şeffaflık problemleri var.

Bunların hepsi, bilinçsiz yatırımcılara zarar verebilecek kayıplara yol açsa bile, mevcut mali düzen etkilenmiş durumda değil.

Ancak IMF’ye göre bu durum değişebilir. özellikle çoğu kripto para ticaret hacmi tek bir borsada gerçekleştiği için Binance ve Tether, kripto para ticareti için birincil yol olarak görünüyor.

Bazı Stablecoinler Finansal Sistem için Uyumlu Olabilir

Bunun yanı sıra IMF bazı stablecoinlerin, finansal sistem için uyumlu olabileceğini belirtiyor.

IMF, “Rezerv varlıklarının belirli yatırımcılarıda veya sektörlerde yoğunlaştığı yerlerde benimsenme riski çok daha yüksek olabilir. Bu risk, büyüklüğü ve varlık türü göz önüne alındığında Tether gibi görünse de, gelecekte diğer stablecoinler de bu alana girebilir.” dedi.

IMF bu konuya müdehale etmek adına herhangi bir yasak ya da kısıtlama önermiyor.

IMF’nin önerdiği şey ise; düzenleyici kurumların stablecoinleri incelemeleri ve ne tür rezervler ile desteklendiğini bilmeleri için düzenlenmesi gerektiği.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version