Muhabbit

IMF’e Göre, Kripto Paraların Yasaklanması Yerine, Düzenlenmesi Gerekiyor!

IMF’e göre kripto paraların yasaklanması yerine, bunları farklılaştırmak ve düzenlemek, daha kabul edilebilir bir durum olarak kabul ediliyor.

Yeni Boyut- imf bitcoin

Yeni Boyut- imf bitcoin

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto paralara yönelik yeni bir görüş yayımladı. IMF’e göre kripto paraların yasaklanması yerine, bunları farklılaştırmak ve düzenlemek, daha kabul edilebilir bir durum olarak kabul ediliyor.

Kısa süre önce Hindistan’ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 maliye bakanları toplantısında konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, kripto paralara yönelik görüşlerine yer verdi.

“Dijital para dünyasının düzenlenmesinden yanayız. Bunu en önemli öncelik olarak görüyoruz.”

Kripto varlıkların sınıflandırılması konusunda hâlâ çok fazla kafa karışıklığı olduğunu belirten yönetici şu ifadelere yer verdi:

“İlk hedefimiz, devlet tarafından desteklenen merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile halka açık kripto varlıkları ve stablecoinler arasında ayrım yapmak olacak.”

Yönetici ayrıca, tam destekli stablecoinlerin ekonomi için oldukça iyi bir alan yarattığını belirtiyor. Ancak bunun yanında, desteklenmeyen kripto varlıkların ise yüksek riskli olmaya devam ettiğini dile getiriyor.

Georgieva’ya göre, kripto varlıklar genel olarak desteklenmedikleri için resmi olarak kabul görmeleri şu anda mümkün görünmüyor. Hatta Georgieva, bu gibi varlıkların finansal istikra karşı risk barındırmaya devam etmesi durumuna karşı, kripto para birimlerinin yasaklama seçeneğinin “masadan kaldırılmaması gerektiğini” özellikle vurguluyor.

Her ne kadar kripto varlıkların risk barındırdığını belirtse de Georgieva, gerekli düzenlemeler ile tüketicilerin zarar görmesinin önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version