Infura; Avalanche iş birliği ile Avalanche C-Chain entegrasyonunu kurduklarını açıkladı. Artık geliştiriciler merkeziyetsiz bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olan çok zincirli bir web3 ekosistemine sahipler.
Avalanche; Ava Labs tarafından geliştirilen, merkeziyetsiz uygulamalara açık ve programlanabilir bir akıllı sözleşme platformudur. Avalanche C-Chain ise Snowman Consensus Protocol kullanılarak EVM uyumlu akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını ve yürütülmesini destekleyen proof of stake birinci katman (layer 1) blok zinciridir. Avalanche ağı bir saniyelik işlem kesinliği ve düşük işlem ücretleri ile inanılmaz derecede hızlı bir verime sahiptir. Geliştiriciler, Remix ve MetaMask gibi mevcut Ethereum araçlarını kullanarak Avalanche C-Chain’de akıllı bir sözleşmenin nasıl kurulacağını hızlı bir şekilde test edebilir.
Neden Infura ile Avalanche üzerinde geliştirme yapmalısınız?
Infura ile Avalanche üzerinde iş geliştirmenin faydaları:
Esneklik: Avalanche, farklı sanal makinelerde çalışan birden çok zincir türünü destekleyerek geliştiricilerin daha özgürce çalışmasını sağlar. C-Chain, Ethereum Sanal Makinesini (EVM) destekler ve geliştiricilerin Solidity akıllı sözleşmelerini dağıtmalarına ve Dapp’lerini hem Avalanche hem de Ethereum’da çalıştırmalarına olanak tanır.
Kullanım Kolaylığı: Ethereum geliştiricileri de mevcut Ethereum araçları Remix ve MetaMask’i kullanarak Avalanche C-Chain üzerinde akıllı bir sözleşme oluşturabilir.
İyileştirilmiş İşlemler: Avalanche, düşük işlem ücretleri ile saniyede yaklaşık 4.500 işlem gerçekleştirebilir.
Merkeziyetsiz Finans (DeFi): Avalanche C-Chain, Ethereum varlıklarıyla tamamen uyumludur ve bu uyum Ethereum dapp’lerinin dağıtılması için Avalanche’ı daha cazip bir pazar haline getirir.
Infura Nedir?
Infura, bir tür node deposudur. Geliştiriciler uygulamalarını blok zincir ağlarıyla entegre etmek için Infura’nın hizmetlerini kullanır. Infura, blok zinciri kullanımının önündeki en zor engellerden birini kaldırır çünkü bir node’ı çalıştırmak; yeterli düzeyde teknik bilgi, sabır, işlem gücü ve bellek gerektirir.
Infura ile geliştiricilerin ve şirketlerin node bakımı yapmasına gerek kalmaz. Sunduğu diğer avantajlar:
• Blok zincirine erişim çok daha hızlı hale gelir
• Infura, node’ları yönettiği için geliştiriciler altyapı kısıtlamaları hakkında endişelenmez.
• Infura’da her şeyi bir zincirde tutmak yerine, veriler ayrı olarak saklanabilir, sadece blok zincirinde hash tutulabilir.
İlginizi çekebilir: Avalanche Network Nedir?
Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri
Daha fazla Web3 haberleri için: Web3 Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.