Muhabbit

Infura Kesintiye Uğradığı İçin MetaMask ve Diğer Ethereum Uygulamaları Hizmet Dışı Kaldı!

Ethereum; Dapps, NFT ticareti ve DeFi için büyük bir platform olsa da, merkeziyetsiz ekosistem hala büyük ölçüde bazı ortak altyapılara dayanıyor.

metamask

MetaMask bu sabah (22.04.2022) altyapı hizmeti Infura’nın kesinti yaşamasıyla geçici olarak hizmet dışı kaldı. Aynı şekilde Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş diğer merkeziyetsiz uygulamaların (dapps) kullanıcıları da benzer sorunu yaşadılar.

Son raporlara göre MetaMask’in 30 milyonun üstünde kullanıcısı bulunuyor. Diğer uygulamaları da hesaba katarsak yaşanan erişim sıkıntısının boyutu birçok kişiyi etkiliyor.

MetaMask‘in ve diğer Ethereum uygulamalarının erişim sorunu yaşayan kullanıcıları, sabahın ilk saatlerinde sıkıntı yaşamaya başladıklarını sosyal medyadan paylaştılar.

Infura, Kesintinin API’lerden Kaynaklandığını Tespit Etti

Infura durum sayfasındaki bir güncellemeye göre, uygulamaları ve hizmetleri Ethereum blok zincirine bağlayan API’lerinin birçoğunda sorunlar tespit etti. Etkilenen API’ler arasında Ethereum ile beraber; Polygon, Optimism ve Arbitrum gibi ölçeklendirme çözümleri sunan protokoller ve yine NFT protokolü Palm ve merkeziyetsiz dosya depolama protokolü Filecoin bulunuyor.

Infura, durum sayfasındaki açıklamasında bir çözüm bulmak için çalıştığını söyledi.

Bir düzeltme sunma sürecindeyiz ve temel sistemlerimiz iyileşmeye başlıyor. Kalan bileşenler tekrar çevrim içi hale geldikçe tam hizmet işlevselliği yeniden kurulacak.

Kullanıcılar yaşanan sorunlar hakkında daha fazla bilgi istediklerinde ise bir Infura temsilcisi şu açıklamayı yaptı:

Mühendislerimiz bir düzeltme üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı için ne yazık ki bu noktada paylaşacak daha fazla ayrıntıya sahip değiliz.

Ethereum kullanıcıları şikayetlerini ilk olarak bir NFT koleksiyoncusunun sosyal medyadaki “Sabahıma güzel bir küçük panik atakla başladım” yazısıyla dile getirdiler. Ethereum NFT koleksiyonu The Sevens de dahil olmak üzere proje yaratıcıları da mevcut NFT mintlerinin Infura sorunları nedeniyle devre dışı bırakıldığına dair haberler paylaştılar.

En Büyük Infura Kesintisi 2020 Yılında Gerçekleşmişti

Ethereum; Dapps, NFT ticareti ve DeFi için büyük bir platform olsa da, merkeziyetsiz ekosistem hala büyük ölçüde bazı ortak altyapılara dayanıyor.

Bu nedenle Infura gibi bir altyapı hizmeti çöktüğünde, etkisi büyük olabilir ve en popüler Ethereum uygulamalarının ve hizmetlerinin birçoğu bundan etkilenebilir. Infura daha önce Kasım 2020’de büyük bir kesintiyle karşılaşmıştı ve bunu inceleme raporunda “dört yıllık faaliyetimizin en ciddi hizmet kesintisi” olarak tanımlamıştı.

Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version