Muhabbit

ING Bank, Kripto Para Dünyasına Çözüm Arıyor!

Hollanda merkezli banka, ING Bank, kripto para çözümleri arayan bir çalışma grubunun parçası olduğunu açıkladı.

Blockchain

Hollanda merkezli banka, ING Bank, kripto para çözümleri arayan bir çalışma grubunun parçası olduğunu açıkladı.

Hollanda’dan tüm dünyaya yayılarak devleşen banka ING Bank, yıllardır kripto para sektörü ile alakalı çalışmalara destek veriyor. 2018 yılında Türkiye’de de yaptığı bir çalışmada ING Bank’ın Türk müşterilerinin %53’ünün geleceği dijital parada gördüklerini açıklamıştı. Hatta Türk yatırımcıların %45’inin ileride kripto para almayı düşündüğü de bulgular arasında yer alıyordu ki bu Avrupa ortalamasının bir hayli üzerinde bir yüzdeydi.

2018 yılındaki bu araştırma ING Bank’ı kripto para dünyasının gelecekte büyüyeceği ve geleceğe yön vereceği konusunda ikna etmiş olmalı ki o zamandan beri birçok şekilde kripto para sektörüyle çalışmalar gerçekleştirdi.

2019 yılının sonuna doğru kripto para custody hizmeti vermeye de başlayan ING Bank, bugün (09.07.2020) Global Digital Finance (Küresel Dijital Finans/GDF) organizasyonuna katıldığını açıkladı. Organizasyonun Custody Study Group (Custody Çalışma Grubu)’na eş başkanlık yapacağı da açıklamada yer alıyordu.

ING Bank, diğer eş başkan Onchain Custodian ile birlikte custody ve custody hizmetini kullanan müşteriler için davranış kurallarının düzenlenmesine liderlik edecekler. Küresel profesyonel hizmetler firması EY, kurumsal Blockchain teknoloji şirketi R3, Amerika merkezli kripto para borsası Coinbase ve veri analitiği şirketi Messari gibi büyük isimlerle çalışan GDF, alanında uzman ve güvenilir bir dijital varlık endüstrisidir.

Doğru Karar!

ING Bank’ın GDF çatısı altına girmesi ve eş başkanlık yapıyor olması hem ING Bank hem de GDF için oldukça kıymetli bir etkileşim oldu. ING Bank’ın dijital varlıklara yönelik Blockchain girişimlerine liderlik eden Herve Francois, bankanın dijital varlıklara yönelik düşüncelerini paylaştı.

Francois’e göre ING Bank, “kurumsal düzeyde bir ekosistem” için hayati önem taşıyan dijital varlıkların custody gizmetini ve aktarımını desteklemek amacıyla bir endüstri ağı sağlamaya çalışıyor. GDF ile bu ağı sağlamayı amaçlıyor.

GDF’nin Custody Çalışma Grubu daha önce yönetmelikler ile alakalı gönüllü bir davranış kuralları sunmuştu. Şu anda da Mali Eylem Görev Gücü’nün (Financial Action Task Force) kurallarına uygun bir şekilde bir custody yol haritası geliştirmekte. Yani GDF’nin Custody Çalışma Grubu’na eş başkanlık etme kararı ING Bank’ın endüstri ağı sağlama amacını sağlamaya yönelik doğru bir karar olarak sayılabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version