Muhabbit

ING Destekli Hqlax Kurumsal Yatırımcıları Kapıyor

ING ve Hqlax ortaklığıyla geliştirilen platform, menkul kıymetlerin kolayca el değiştirebilmesini sağlıyor.

ing hqlax

Bildiğiniz üzere ING, blockchain sektöründe oldukça aktif bir rol oynamakta. ING ve Hqlax ortaklığıyla geliştirilen bir platform ise menkul kıymetlerin kolayca el değiştirebilmesini sağlıyor.

Hqlax ile ortaklıklar ilk defa 2017 yılında başladı. ING’nin başı çektiği ortaklıklar, “dağıtık defter teknolojisi”ni küresel küresel menkul kıymet piyasalarında likidite ve teminat yönetimini daha verimli ve az maliyetli hale getirmeyi amaçlamakta.

2018 yılının ilk çeyreğinde ING ve Credit Suisse, Hqlax platformunda ilk işlemini gerçekleştirmişti. Platform kullanılarak 28 milyar $ değerinde menkul kıymet işlemi yapıldı.

2019 yılında ise platform herkese açık hale geldi. Platformun geliştirilmesinde ING blockchain ekibi de çalışmış durumda. Hqlax plaformu, yatırımcıların varlıklarını hareket ettirmesine veya el değiştirmesine olanak sağlamakta.

Nick Short platformu şu şekilde tanımlamakta:

Dijital teminat kayıt katmanı olarak platform, menkul kıymetlerin devir ve teslimini sağlar. Menkul kıymetler bir kimseden başka bir kimseye herhangi bir zahmet gerektirmeden transferi gerçekleştirebilir. Bu sayede hem maliyetler hem de vakit kaybı ortadan kaldırılır.

NICK SHORT

“İşlemler Eurex Repo F7 aracılığıyla sağlanmakta. Ayrıca Eurex platformu da Deutsche Börse’nin sahibi oldu üçüncü taraf bir yazılım olarak platforma aracılık etmekte.”

Short’un açıklamalarına göre Hqlax, şimdilik kurumsal müşterilere hizmet vermeye devam edecek. Yakın zamanda perakende müşteriler için bir planları olmadığını belirten Short, kurumların varlıklarını en az problem ve maliyet ile satım ve devir işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için çalıştıklarını belirtmekte.

2020’de Daha Çok Banka Projeye Dahil Olacak

2020 yılı ile birlikte şu ana kadar platforma Commerzbank, Credit Suisse ve UBS de katılmış durumda.

Ek olarak Short’a göre Hqlax’ın ürünlerini teminat yükseltme ve düşürme işlemleri, dijital teminatın yeniden kullanımı gibi geleneksel piyasalardaki “problem yaratan” noktaları ele alarak platformu daha da geliştireceklerini belirtti.

Son Yazılar

Exit mobile version