Muhabbit

İngiliz Bakan: Kripto Para Borsaları “AML” Standartlarını Karşılayamıyor!

Önemli sayıda borsanın, AML süreçlerini uygulamak için doğru kişileri istihdam edemediği belirtiliyor.

ingiltere kripto para

ingiltere kripto para muhabbit

İngiliz Bakan John Glen, çok sayıda kripto para borsasının ülkedeki düzenleyiciler tarafından belirlenen kara para aklamayı önleme (AML) standartlarını karşılayamadığını iddia eden bir açıklama yaptı.

Glen, Muhafazakar Parlamentosu (MP) üyesi olan Philip Davies’e yaptığı yazılı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Önemli sayıda firma, uygun şekilde sağlam AML kontrol çerçevelerini uygulamada ve uygun personel istihdam etmede başarısız oldu.”

Glen’in bu açıklaması, birçok kripto para girişiminin, FCA’nın kripto varlık siciline dahil edilmeleri veya ticareti durdurmaları gereken ve revize edilmiş son tarih olan 9 Temmuz’dan sonra çalışmaya devam edip edemeyecekleri konusunda belirsizlik içinde olduğu için geldi.

Kayıtlı Borsa Sayısı Çok Az

Glen yaptığı açıklamada hâlihazırda ülkenin düzenleyici kurumlarına kayıtlı beş kripto para firmasının olduğunu söyledi. Bu şirketlerin; Ziglu, Archax, Digivault ve iki Gemini kuruluşu olduğu belirtildi. Bakan bazı firmaların başvuru yaptıktan sonra gerekli düzenlemeler için bu başvurularını geri çektiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bugüne kadar değerlendirilen firmaların %90’ından fazlası FCA müdahalesinin ardından başvurularını geri çekti.”

Glen’e göre, şu anda İngiltere’de kayıt için bekleyen 167 kripto para firması var. Ayrıca, tam bir değerlendirme bekleyen 77 adet yeni kripto başlangıcı bulunuyor.

Son olarak Glen, İngiltere’de, kripto para işine başlamak, güvenli ve saygın bir yer olarak çalışmak isteyen kuruluşların, verecekleri kripto para hizmetleri için sağlam bir AML rejimine sahip olmayı taahhüt etmeleri gerektiğini belirtti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version