Muhabbit

İngiliz Milletvekilleri Dijital Pound’u Riskli Buluyor!

İngiliz parlamentosunun üyeleri, dijital poundun kullanımlarının finansal istikrara zarar verebileceğini düşünüyor.

İngiliz parlamento üyeleri, CBDC’ler ile ilgili henüz bir netlik oluşmamasına rağmen, çıkarılacak olan bir dijital Pound’un, kredi maliyetini artırabileceğinden ve mahremiyete zarar verebileceğinden şüphe duyuyor.

Bilindiği üzere özel sektörlerin dijital ödemeler üzerinde tam bir hakimiyet kurmasını önlemek ve hızlanan nakit kullanımındaki düşüşle mücadele etmek isteyen dünya çapındaki merkez bankaları CBDC’lere odaklanmaya başladı.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Bu kapsamda da İngiltere Merkez Bankası, olası bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerinde ilerleyip ilerlememeyi tartışmak üzere bu yıl bir toplantı yapacak.

Ancak birçok milletvekili gibi düşünen, ülkenin Ekonomik İşler Komitesi Başkanı Michael Forsyth, şu açıklamalarda bulundu:

“CBDC’nin getirilmesi ile ilgili oluşabilecek bir dizi riskten gerçekten endişe duyuyoruz.”

Forsyth ayrıca, oluşacak tehditlere karşı getirilecek olan düzenlemelerin, büyük teknoloji şirketleri tarafından çıkarılan kripto paraların tehdidiyle mücadele etmek için daha iyi bir araç olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu kapsamda da İngiltere Merkez Bankası’nın ve Maliye Bakanlığı’nın, mevcut yerleşim sisteminin genişletilmesi üzerindeki avantajları konusunda istişare etmesi gerektiğinin önemli olacağını açıkladı.

Bahsedilen müzakereler halihazırda gerçekleşmemiş olsa da, İngiltere parlamentosu bir dijital pound başlatma kararı konusunda nihai söze sahip durumda.

CBDC Çalışmalarında Çin Önde Gidiyor

Dünya çapında birçok Merkez Bankası, CBDC çalışmalarını sürdürürken bu alanda en önde giden ülkenin Çin olduğu biliniyor. Pilot çalışmalarda oldukça ilerleyen Çin, yeni bir mobil cüzdan başlatmak için ülkenin Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) pilot testlerinin süresini uzattığını duyurdu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version