Muhabbit

İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi!

Ele geçirilen hesaplardan NFT koleksiyonları ve kripto para dolandırıcılığı ile ilgili paylaşımlar gerçekleştirildi.

hack ingiltere asker

hack ingiltere asker

İngiliz Ordusu’nun resmi Twitter, Facebook ve YouTube hesapları 3 Temmuz 2022 Pazar günü, yaklaşık dört saat boyunca hacklendi. Hesapları ele geçiren bilgisayar korsanları, bu hesaplardan NFT koleksiyonları ve kripto para dolandırıcılığı ile ilgili paylaşımlar gerçekleştirdi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra İngiltere Savunma Bakanlığı (MOD) Basın Ofisi, Ordunun sosyal medya hesaplarının ele geçirildiğinin farkında olduğunu ve bu konu hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından yaklaşık dört saat sonra Ofis, hesapların geri alındığına dair bir duyuru gerçekleştirdi. İngiliz Ordusu’nun resmi Twitter hesabı da paylaşımlar için özür dileyerek, soruşturma başlatacağını ve bu olaydan ders çıkaracağını söyledi.

İngiliz Ordusu’nun kullanıcılar tarafından yayınlanan resmi Twitter hesabının ekran görüntüleri, The Possessed ve BAPESCLAN NFT koleksiyonlarının en az iki sahte türevini tanıtan bilgiler içeriyordu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Koleksiyonun yaratıcılarından Tom Watson, hemen bir açıklama yaparak, bu bilgilerin sahte olduğu ve kullanıcıların belirtilen adreslere kripto para cüzdanları bağlamamaları gerektiğini söyledi. Bunun kullanıcı fonlarını ele geçirecek bir girişim olduğunu belirterek, takipçilerinden hesabı şikayet etmelerini istedi.

Bilgisayar korsanları ayrıca, YouTube’ta hesabın markasını değiştirerek, Cathie Wood’un kurduğu yatırım şirketi Ark Invest, Elon Musk ve Twitter’ın Kurucusu Jack Dorsey ile binlerce kişi tarafından izlenen sözde röportajların canlı yayın videolarını yayınladı.

El konulan YouTube kanalında yayınlanan videolar, izleyicilerin kripto para göndermeleri için QR kodları sunarak, iki kat geri alacaklarını iddia etti. QR kodları aracılığıyla kripto para dolandırıcılıklarını teşvik etti.

Geri alınan hesaplarda gerçekleşen saldırının arkasında kimin olduğu, bunu nasıl başardıkları ve kaç kişinin kimlik avı ve dolandırıcılık bağlantılarından etkilendiği şu anda bilinmiyor. Konu hakkında devam eden soruşturma hakkında detaylı bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version