Muhabbit

İngilizler Kripto Paraları Hisse Senetlerine Tercih Ediyor!

Anketler, kripto paraların popülerleştiğini gösteriyor.

Teksas

Teksas anket

Yeni bir ankete göre, İngilizler geleneksel hisse senetlerine ve hisse bazlı yatırımlara kıyasla kripto para birimlerine yatırım yapmaya daha istekli.

İngiliz yatırım şirketi AJ Bell’in hazırladığı bir anket, İngiliz katılımcıların %7’sinin geçen yıl kripto para satın aldığını bildiriyor. Bunun yanı sıra bu kişilerin %5i’ bireysel tasarruf hesaplarına ve hisse senetlerine yatırım yapmış.

Findoutnow tarafından gerçekleştirilen ankete, 1.269 katılımcı katıldı. AJ Bell’in finansal analisti Laith Khalaf, sonuçların genel algıları tersine çevirdiğini de paylaşmış durumda.

İnsanlar, bireysel tasarruf hesaplarından ve hisse senetlerinden ziyade kripto para birimlerine yatırım yapıyorsa, dünyanın kripto paraları benimsemeye başladığını kabul etmemiz gerekiyor.

Anket Katılımcılarının Çoğu Erkek!

Anket, kripto para yatırımcılarının ağırlıklı olarak erkek olduğunu ve kripto varlıkları satın alan kişilerin %71‘inin kar elde ettiğini iddia ederken, %12’sinin zarar ettiğini bildirdi. İlginç bir şekilde geri kalan %17’lik kesim, kripto yatırımlarının kendilerine ne sağladığını bilmediğini belirtti.

İngiltere finans kuruluşu ThisisMoney, AJ Bell’in analistinin yeni araştırmanın gençlerin kripto para birimlerini anlama konusunda daha fazla güvene sahip olduğunu ancak kişisel olarak bunlara şüpheyle yaklaştıklarını belirttiğini söylüyor.

Khalaf, konu hakkında şunları söyledi:

Kripto yatırımcılarının genelinin genç olması, şimdiye kadar birikim yapmış olduklarını ve kripto piyasalarının kötü gitmesi halinde mali durumlarının ciddi bir şekilde zarar görebileceğini göstermekte.

Analist, Elon Musk’ın Bitcoin piyasaları üzerindeki etkisi hakkında, “bu durumun Bitcoin ve kripto para piyasalarına yönelik geniş ticari duyarlılığın bir ölçüsü olmadığını” söyledi.

İngiltere menşeli medya kuruluşu Express, geçen hafta yayınlanan HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs) verilerinin, mevcut kripto para birimi çılgınlığının yavaşlama belirtisi göstermediğinin bir başka işareti olduğunu da belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version