Muhabbit

İngiltere Hazinesi İlk Çeyrekte Hangi Kripto Para Projeleri ile Görüştü?

Kripto para piyasasına karşı sert bir duruş sergileyen İngiltere, yeni yayımlanan raporlara göre aynı esnada önemli şirketlerle görüşüyor.

ingiltere kripto para

İngiltere Hazine Bakanlığı, 2022’nin ilk çeyrek raporunu yayımladı. Rapora göre İngiltere’nin yüksek makamlarından görevliler, önde gelen kripto para şirketleri ile birden çok toplantı yaptı.

Bakanların toplantı günlüğünden edinilen bilgilere göre; Ekonomi Sekreteri John Glen, Şubat ve Mart 2022 tarihlerinde kripto para şirketleri ile bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Şirketler arasında Binance, Paxos, Coinbase ve Circle gibi dev şirketler bulunuyor. Toplantı başlıkları ise “kripto paraların tartışılması”.

İlginizi çekebilir: İngiltere Merkez Bankası Kripto Paraları Düzenleme İsteğini Yineledi!

Yatırımcı Firmalar ve Akademisyenler de Var

John Glen ayrıca bu süreçte yatırımcı firmalarla da görüşmeler yaptı. Andreessen Horowitz (a16z) ve Kings Capital görüşme yapılan yatırımcı kuruluşlar arasında. Bununla da yetinmeyen Glen, blok zinciri yazılım sağlayıcısı Epos Now ile de bir araya geldi.

University of California’dan Profesör Barry Eichengreen de Ocak 2022 tarihinde John Glen ile görüşenler arasında. Barry Eichengreen; finansal ekosistemde kripto paraların geleceğine yönelik şüphelerini dile getiren önemli bir akademisyen olarak biliniyor.

Aynı esnada Conservative Party (Muhafazakar Partisi) Lideri Rishi Sunak’ın da; “İngiltere’nin girişim sermayesi piyasasının tartışılması” amacıyla Douglas Leone’un yönetici ortağı Sequoia ile görüştüğü biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Rishi Sunak’ın Kaliforniya’yı ziyaret ettiği, Sequoia ve a16z temsilcileri ile buluştuğu biliniyordu. Sunak ayrıca Bitwise, Celo, Solana ve Iqoniq gibi kuruluşlarla yuvarlak masa toplantılarına da katılmıştı.

İlginizi çekebilir: İngiltere Stablecoin Mevzuatı Yolda!

Rishi Sunak Başbakanlığa Aday

Eğer Rishi Sunak seçimleri kazanırsa İngiltere’nin bir sonraki başbakanı olacak.

Yapılan tüm bu çalışmalar ve toplantıların seçimler ile de ilgisi bulunuyor. Hazine tarafından çeyrek raporu açıklanmadan önce; stablecoinlerin regülasyonu, İngiltere Kraliyet Darphanesinin kendi NFT‘sini çıkarması gibi planlar yapılıyordu.

Gelecekte seçimler ve sonuçları ile birlikte; İngiltere’nin kripto para piyasasında atak yaparak bir teknoloji merkezi konumunu alması şaşırtıcı olmayabilir.

İlginizi çekebilir: İngiltere Mahkemesi Bir İlki Gerçekleştirdi!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version