Muhabbit

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin’in Günleri Sayılı!

Başkan, kripto para birimlerinin uzun vadede başarısız olacağını dile getirdi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, teknoloji geliştikçe Bitcoin ve diğer mevcut kripto para birimlerinin uzun süre dayanmayacağını söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun 25 Ocak tarihinde düzenlenen çevrim içi panelinde dijital para birimleri hakkında konuşan Bailey, kripto para birimlerinin uzun vadede burada kalıp kalmayacağına dair şüphelerinin olduğunu dile getirdi.

Bunun yanında, işletmeler, tüketiciler ve düzenleyicilerin Pound ve Dolar gibi geleneksel para birimlerinden tamamen uzaklaşmadan önce istikrarlı, güvenli ve iyi tasarlanmış dijital para birimleri arayacağından, mevcut durumdaki kripto para birimlerinin nihai çözüm noktası olmayacağını da söyledi.

Bailey ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Kripto para birimleri burada kalmaya devam edecek. Kalıcı bir dijital para birimi için tasarım, yönetim ve düzenlemeler dediğim şeye daha karar vermedik, henüz orada olduğumuzu sanmıyorum. Kripto para birimlerinin başlangıçta formüle edildiği gibi olduğunu sanmıyorum.”

Son olarak Bailey, kripto varlıklarının sağladığı işlem mahremiyetinin düzenleyiciler arasında bir endişe kaynağı olduğunu belirterek, işlemler için bir gizlilik standardı kurulmasının kamu yararına olduğunu iddia etti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Eski Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein de Bailey’nin kripto para birimi konusundaki endişelerine destek verdiğini dile getirdi.  

Dijital para birimleri, altın gibi herhangi bir fiziksel varlık tarafından desteklenmediği ve bir merkez bankası tarafından kontrol edilmediği için bu konudaki tartışmalar devam ediyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version