Muhabbit

İngiltere Merkez Bankası Başkanı, El Salvador’u Eleştirdi!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı, Bitcoin’in El Salvador’da yasal para birimi olarak kullanılmasını doğru bulmuyor.

ingiltere el salvador

ingiltere el salvador

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey Perşembe günü (25 Kasım 2021) Cambridge Üniversitesi öğrenci birliğinde konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Bailey, Bitcoin’in El Salvador’da yasal para birimi ve ödeme aracı olarak kullanılmasını mantıklı bulmadığını söyledi ve endişelerini dile getirdi. Bailey konu ile alakalı şunları söyledi:

Bir ülkenin BTC’yi yasal para birimi olarak seçmesi beni endişelendiriyor. Ancak beni en çok endişelendiren şey, El Salvador vatandaşları sahip oldukları para biriminin doğasını ve yaşadığı hızlı fiyat değişikliğinin farkında mı?

El Salvador, eylül ayında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden yasa tasarısını onaylamıştı. O zamandan beri Nayib Bukele, Bitcoin ve El Salvador’la ilgili yeni duyurular yapmaya devam ediyor.

Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’un BTC’yi yasal para birimi olarak kabul etmesinden mutlu değil. Bununla birlikte IMF’nin uyarısına rağmen El Salvador, Twitter üzerinden 100 BTC daha satın aldığını açıkladı.

Bailey ayrıca, İngiltere Merkez Bankası’nın kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında ise şunları söyledi:

Dijital para birimleri için güçlü bir durum var. CBDC’ler ödemeler için kullanılıyorsa, stabil olması gerekiyor.

Nayib Bukele, İngiltere Merkez Bankası Başkanı tarafından dile getirilen endişelere 27 Kasım 2021 tarihinde Twitter üzerinden yanıt verdi.

nayib bukele twıtter

Kısaca bahsedecek olursak; Nayib Bukele, İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın bu yorumuna ironi yaparak saçma bulduğunu söyledi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version