Muhabbit

İngiltere Merkez Bankası: CBDC Konusunda Yeterli Uzmanlığa Sahip Değiliz!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, BoE, yeterli uzmanlığa sahip olmadığı için İngiltere henüz CBDC konusunda hazır değil.

Yeni Boyut- ingiltere

Yeni Boyut- ingiltere

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, BoE, yeterli uzmanlığa sahip olmadığı için İngiltere henüz CBDC konusunda hazır değil.

Başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kısa süre düzenlenen hazine seçim komitesi sırasında yaptığı açıklamada, İngiltere’nin, CBDC çıkarma ihtimalinin %50’den fazla olduğunu belirtti. Ancak Cunliffe, BoE’nin CBDC çıkarma konusunda henüz teknik anlamda yeterli bilgi düzeyine sahip olmadığını dile getirdi.

Cunliffe, özel sektörden kurulacak ortaklıklar ile birlikte BoE’nin, potansiyel bir dijital sterlini test etmeyi planlaması gerektiğini vurguluyor. Yani Cunliffe, teknik anlamdaki eksikliklerin özel sektör ortaklıklarıyla giderilmesinin mümkün olabileceğini belirtiyor.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Başkan yardımcısı ayrıca şu açıklamada bulundu:

“Bir sonraki aşamaya geçmek için, çalışan bir prototip oluşturmak, simüle edilmiş bir ortamda test etmek ve ardından canlı bir ortamda CBDC’yi test etmek gerekiyor. Yani bir sonraki aşama, bizi bunu yapacak bir konuma getirmek için tasarlandı.”

CBDC, Ödemelerde Kolaylık Sağlayacak

Cunliffe, merkez bankası tarafından çıkarılacak olan CBDC’deki temel motivasyonunun, “genel ödeme amaçları” için BoE banknotlarının dijital eşdeğerini sağlamak olacağını belirtti. Bu kapsamda da potansiyel bir dijital sterlinin tasarımının ve yapısının CBDC’nin motivasyonuna bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceğini vurguladı. 

“İngiltere Merkez Bankası tasarruf ürünü niteliğinde bir şey üretmek istemiyor. Biz böyle bir sistem istemedik.”

Dijital pound’un çevrim içi olarak yapılacak ödemelerde büyük bir kullanım potansiyelinin olduğunu belirten Cunliffe, insanlar için ödemeleri ve paranın kullanılma şeklini iyileştirmek gerektiğini belirtti.

“CBDC ile çok çok küçük ödemeler yapmanız daha kolay olacak. Yani bir gazetede bir makale okumak istemeniz durumunda, gazeteye abone olmanıza gerek kalmayacak. Bunu yapmak için küçük alan ödemeleri yapabileceksiniz.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version