Muhabbit

İngiltere Merkez Bankası: Kripto Paralar Finansal İstikrara Tehdit Oluşturuyor

İngiltere Merkez Bankası kripto paralara yönelik yasal bir düzenleme üzerine çalıştığını duyurdu ve konuya dair endişelerini dile getirdi.

İngiltere Merkez Bankası Kripto Para

İngiltere Merkez Bankası Kripto Para

İngiltere Merkez Bankası kripto paralara yönelik yasal bir düzenleme üzerine çalıştığını duyurdu.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin Nedir?

24 Mart 2022 Perşembe günü konuya dair açıklama yapan İngiltere Merkez Bankası Rusya’nın yaptırımları kripto paraları kullanarak aşma ihtimaline yönelik endişeleri ele aldı.

Her ne kadar şu an için kripto paraların bu boyuttaki yaptırımları aşmak yönünde kullanılması mümkün gözükmese de, böyle bir ihtimalin mevcut olması güvenliği sağlamak açısından kripto paralara yönelik yasal düzenleme getirilmesini zorunlu kılıyor.

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri şimdiye dek kripto paraları eleştiren açıklamalarıyla gündeme geldiler.

Kasım 2021 tarihinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey El Salvador’un Bitcoin’i yasallaştırmasına yönelik endişelerini dile getirmişti.

Aralık 2021 tarihinde ise bankanın Finansal İstikrar Birimi Başkanı Sör Jon Cunliffe kripto paraların her an sıfır değerine düşebileceği uyarısında bulunmuştu.

Bank of England

İngiltere Merkez Bankası Kripto Paraların Geleceğinden Endişeli

Perşembe günü yapılan açıklama bankanın kripto paraları İngiliz finansal sisteminin istikrarına direkt bir tehdit olarak gördüğünü belirtmesinden sonra gerçekleşti.

Banka bir yandan kripto paraların potansiyel riskine değinirken, bir yandan da dijital paraların mevcut ekonomiye direkt etkisinin şimdilik oldukça sınırlı olduğunu dile getiriyor.

Ancak, eğer kripto paraların büyümesi geçtiğimiz birkaç yılda olduğu gibi devam ederse ve bu para birimleri geniş finansal sistemlerle daha entegre hale gelirse, gelecekte daha çok finansal istikrar risklerine sahne olabilirler.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başından beri dünya genelinde liderler kripto paralara dair tartışıyor, teklifler öneriyor ve hatta yeni yasal düzenlemeleri devreye sokuyor.

İngiltere Merkez Bankası kripto paraların da geleneksel paralarla aynı yasal düzenlemeye tabii olması gerektiğini savunuyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version