Muhabbit

İngiltere Merkez Bankası Yöneticisi, Blockchain Sektöründe İşe Başlayacak!

Kripto paralara karşı olumsuz tutumu ile bilinen İngiltere Merkez Bankasının, Fintech Başkanı Varun Paul’dan önemli bir duyuru geldi.

İngiltere Merkez Bankası Kripto Para

İngiltere Merkez Bankası Kripto Para

Kripto paralara yaklaşımı ile önemli etkiler yaratan İngiltere Merkez Bankasının, Fintech Başkanı Varun Paul; merkez bankasındaki 13 yıllık çalışma hayatına son vererek bir kripto para güvenlik şirketi olan Fireblocks’ta işe başlıyor.

Kariyere Yeni Bir Adım

Varun Paul 4 gün önce (07.04.2022) Linkedin hesabı üzerinden bir duyuru paylaştı. Duyurusunda 10 yıldan fazladır çalıştığı İngiltere Merkez Bankasından ayrılacağını açıkladı ve ayrılık kararının “duygusal anlar” içerdiğini yazdı.

Çalışma yıllarını iyi hatırlayacağını ifade eden Paul, şunları söylüyor:

“Buradaki deneyimlerimden dolayı çok mutluyum. Çünkü burada harika insanlar tanıdım ve birçok önemli işin içinde bulundum. Ayrıca kurumum, heyecan duyduğum iş konularında her zaman önümü açtı ve beni destekledi.”

Varun Paul’un merkez bankasındaki görev alanı olan fintech kavramını, “finans teknolojisi” olarak dilimize çevirebiliriz.

İngiltere Merkez Bankasının Kripto Para Tutumu

Varun Paul’un İngiltere Merkez Bankasından ayrılması ve kripto para sektörüne girecek olması birçok kesim tarafından şaşırtıcı olarak karşılandı. Çünkü İngiltere Merkez Bankası, dijital varlıklara karşı olumsuz tutumları ile biliniyor.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında (Mayıs 2021) İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, kripto para yatırımcılarını sektöre girme konusunda uyararak dikkatli olmalarını söylemişti. Başkanın bakış açısına göre kripto paraların “içsel bir değeri” bulunmuyor ve onlara yatırım yapanlar tüm varlıklarını kaybedebilirler:

“Bunu açıkça ve doğrudan söyleyeceğim: Eğer tüm paranızı kaybetmeye hazırsanız kripto para satın alabilirsiniz.”

Başkan Bailey ayrıca, El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesine de olumsuz yaklaşmıştı. Bailey’e göre çoğu El Salvador vatandaşı, Bitcoin’in doğasından ve volatilitesinden habersiz.

Latin Amerika ülkesi başkanı Nayib Bukele ise Bailey’den gelen bu eleştiriye ironik bir cevap vermişti:

“İngiltere Merkez Bankası El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi yapmasından kaygılıymış, gerçekten mi? Bana göre İngiltere Merkez Bankasının bizim insanımızı düşünüyor olması biraz garip. Yani şunu demek istiyorum: Onlar her zaman kendi insanlarını önemserler. Her zaman. Sizi seviyorum İngiltere Merkez Bankası.”

Fireblocks’ta Neler Oluyor?

Bu yılın başlarında (2022) Fireblocks; Seri E finansman turunda Spark Capital, Mammoth, General Atlantic ve diğer önemli kuruluşlardan 550 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu finansman turu ile birlikte şirket değerlemesi 8 milyar dolara ulaşmıştı.

İlginizi çekebilir: WOO X, Kurumsal Gözetim Teknolojisi Fireblocks’u Entegre Ediyor

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov, alınan bu yatırım fonu ile DeFi ve NFT gibi alanlarda çalışmalar yapılacağını söylemişti:

“Fireblocks gelecek 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde; DeFi, NFT, GameFi ve diğer önemli alanlarda en büyük adımları atmış olacak.”

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version