Muhabbit

İngiltere’nin Finansal Gözlem Kurumu Kripto Para Departmanı Kuruyor

İngiltere FCA’de yeni kurulacak olan dijital varlıklar departmanındaki yöneticilik pozisyonları için aday arayışında.

ingiltere FCA kripto paralar

ingiltere FCA kripto paralar

İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesi (FCA) yeni kurulacak olan dijital varlıklar departmanında yöneticilik pozisyonları için başvuruları kabul etmeye Nisan 2022 tarihi itibarıyla başlayacak.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Nedir?

FCA departmanı kripto para sektörüne bir düzen getirmek amacıyla kuruyor. Kurumun Linkedln’de yayınladığı iş ilanlarına göre söz konusu departman için aranan adayların kripto paralar konusunda oldukça nitelikli olması bekleniyor.

14 Mart 2022 Pazartesi günü Linkedln üzerinden yayınlanan ilanlarda adayların İngiltere’de kripto paralara dair getirilen yasal düzenlemelere hakim olması ve FCA’in kripto paralara yönelik bütüncül ve ortak bir yaklaşım sergilemesine katkıda bulunmasının beklendiğinin de altı çiziliyor.

FCA’in bu gelişmekte olan sektördeki düzenleyici faaliyetlerini yönetecek ve koordine edecek yeni bir kripto para departmanı kurmak ve yönetmek için bir birim başkanı arıyoruz.

Pozisyonun kritik bir liderlik rolü olduğunu da belirten kurum, 3 Nisan 2022 tarihinden itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacak.

FCA

İngiltere’de Kripto Para Dolandırıcılıkları 2021 Senesinde Bir Önceki Yıla Oranla 2 Kat Arttı

FCA’in kripto paralara yönelik özel bir departman kurmaya karar vermesi, otoritenin kripto para sektörünün idaresinde ve kontrolünde zorlanmaya başlaması üzerine gerçekleşti. Kurum daha önce kripto para dolandırıcılığının önüne geçmek için İngiltere genelinde Bitcoin ATM’lerinin kullanımını yasaklamış, aynı zamanda İngiltere merkezli kripto para işlemi gerçekleştiren tüm firmaların Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uyması çağrısında bulunmuştu.

Mart 2022 tarihinde yaptığı bir duyuruda FCA, son altı ay içerisinde kayıtsız olarak faaliyetlerini sürdüren 300 kripto para firmasına karşı dava açtığını, bu kapsamda 50 farklı soruşturmanın aynı anda yürütüldüğünü belirtmişti. FCA 2021 senesi boyunca kripto para dolandırıcılığına dair toplamda 6.372 ihbar aldı. Bu rakam 2020 senesinde 3.143 idi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version