Muhabbit

HRF, Gizlilik Odaklı Bitcoin Projelerini Destekleyecek!

İnsan Hakları Derneği (HRF/The Human Rights Foundation) gizlilik odaklı Bitcoin projeleri üzerine çalışan yazılımcıları desteklemek için fon başlattığını açıkladı.

madencilik muhabbit

İnsan Hakları Derneği (HRF/The Human Rights Foundation) gizlilik odaklı Bitcoin projeleri üzerine çalışan yazılımcıları desteklemek için fon başlattığını açıkladı.

New York merkezli kâr amacı gütmeyen, küresel çapta insan haklarını koruyan ve korumaya teşvik eden İnsan Hakları Derneği, çarşamba günü bir bildiri yayınladı. Bildiride “İnsan hakları aktivistlerine, sivil toplum örgütlerine ve muhabirlere daha iyi hizmet verecek finansal araçlarda” kullanılmak üzere fon başlattığını belirtiliyordu. İnsan Hakları Derneği, bu fon ile Bitcoin ağının daha gizli, merkeziyetsiz ve dayanıklı olması için çalışan yazılım geliştiricilerini destekleyeceklerini açıkladı.

Ayrıca fondan Birleşik Krallık’tan CoinSwap’ın geliştiricisi olan Chris Belcher’e ufak bir hediye maiyetinde pay verildiği belirtildi. Otoritelerin Bitcoin transferlerini takip etmesini zorlaştıran bir araca sahip olan CoinSwap’ın, tam da istedikleri özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

Ayrıca toplanan fonun %95’ini belirledikleri kriterlere sahip olan yazılım geliştiricilerin çalışmalarını finanse etmek için kullanılacağı belirtiliyor. Kalan %5 için ise genel olarak derneğin kendi çalışmaları için kullanılacak.

İnsan Hakları Derneği’nin Strateji Sorumlusu Alex Gladstein fon ile alakalı konuştu;

“Tüm dünyadaki insan hakları savunucuları ve muhabirler, çoğunlukla hükümetler tarafından oluşan baskıyla donmuş banka hesapları, dış finansman kısıtlamaları ve varlık gözetimi nedeniyle gelir elde etmekte veya bağış almakta zorluk çekiyor. Bu zorlukları aşmak için Bitcoin, Signal gibi şifrelenmiş mesajlaşma uygulamalarında veya Tor Browser veya SecureDrop gibi projelerde güçlü bir araç olarak kullanılabilir.”

Bu sözleriyle birlikte bugünün dünyasında Bitcoin ağı geliştiricileri genellikle borsalarda veya şirketlerin eline baktığını savundu. Ancak HRF’nin fonunun diğer kâr amacı gütmeyen ve akademik alandaki kurum ve kuruluşlara, Bitcoin araştırma ve yazılım geliştirme projelerine destek konusunda ilham olabileceğini belirtti.

Toplanmak istenen fon miktarı 50.000 dolar olmakla beraber şu ana dek sadece 2 kişiden 5.001 dolar toplanmıştır. Kaç kişiden ne kadar fon toplandığını ilgili siteden takip edebilir, isteğiniz durumunda siz de bağışta bulunabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version