Muhabbit

Intel’in Verimli Madencilik Cihazlarının İlk Alıcıları Belli Oldu!

Intel, blok zinciri teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağını açıkladı.

Intel Madencilik Muhabbit

Intel Madencilik Muhabbit

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi ve gelir bakımından dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi Intel, şirketin “verimli enerjiye sahip hızlandırıcılar” sunarak blok zinciri teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağını açıkladı.

Şirketin kıdemli başkan yardımcısı Raja M. Koduri tarafından yakın zaman önce yayımlanan bir blog gönderisine göre, Intel bu yıl içinde blok zinciri hızlandırıcılarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Hatta bazı dev şirketler, şirketin ilk alıcıları olarak sıraya girmiş durumda.

İntel

Koduri açıklamasında, yeni girişim ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

Intel, açık ve güvenli bir blok zinciri ekosistemini devreye sokacak ve teşvik edecek. Bu yeni girişim, teknolojiyi sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye yardımcı olacak.

Enerji verimli kripto para madenciliğini kolaylaştırmaya yardımcı olan hızlandırıcıların ilk müşterileri arasında ise Block (eski adıyla Square), Argo Blockchain ve kripto para madenciliği girişimi Griid Infrastructure yer alıyor.

Çip üreticisinin aynı zamanda “Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubu’nun (AXG)” genel müdürü olan Koduri, yeni girişimden oldukça ümitli olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda da yetkili, AXG bünyesinde yeni geliştirilecek ürünün verimliliğini artırmak üzere, “Özel Hesaplama Grubu” adı altında bir ekip kurulduğunu duyurdu. 

Şirketler Kripto Para Madenciliği İçin Yarışıyor

Kripto para madenciliğinde kullanılan işlemciler, çok fazla ilgi ve talepten dolayı ulaşması zor ürünler olabiliyor. Bu nedenle de Intel, Bitmain gibi şirketlere karşı bir rakip haline gelmeyi planlıyor olabilir.

Rakipler arasında bulunan Bitmain gibi şirketler de kripto para madenciliğinin daha verimli olmasını sağlamak için yeni cihazlar üretmeye devam ediyor. Bununla birlikte Nvidia, yakın zamanda bir ASIC çıkaracağını duyurmuştu. Sürekli işlemci kıtlığına ve tutarsız üretim maliyetlerine rağmen kripto para madenciliğine olan talep istikrarlı bir şekilde artıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version