Muhabbit

İnternet Güvenlik Firması ESET: Kripto Paralar İle İlgili Tehditler Önemli Ölçüde Azaldı!

Şirket, bazı ülkelerin bu saldırı faaliyetlerinden derinden etkilenmeye devam ettiğini de söylüyor.

eset bitcoin

eset bitcoin

Önde gelen bir internet güvenlik firması ESET tarafından yayımlanan yakın tarihli bir rapora göre, kripto paralar ile ilgili tehditler fiyatlar ile orantılı olarak önemli ölçüde azaldı. 

Şirket raporunda, neredeyse dörtte bir oranında azalan tehditlerin içinde Rusya’nın en çok etkilenen ülke olmaya devam ettiği ve ilk sıralarda ABD ile birlikte yer aldığı belirtiliyor.

Siber güvenlik şirketi ESET, 2021 Tehdit Raporunda vardığı sonuçlar arasında, kripto para alanındaki yazılım tehditleri, özellikle de kötü amaçlı yazılım madenciliğinin, kripto para piyasasındaki gelişmelere oldukça bağımlı olduğunu belirtiyor.

“Dolandırıcılar, onlardan şüphelenmeyen kurbanları sahte yatırım web sitelerine yönlendiriyor hatta hükümet yetkililerini ve ünlüleri taklit ediyorlar. Kripto para yatırımı ile ilgili dolandırıcılıklar her zamankinden daha popüler hale geldi.”

Bu konu ile bağlantılı olarak, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından mayıs ayında yapılan açıklamada, saldırıya uğrayanların Ekim 2020’den bu yana sadece birkaç ay içinde bu tür dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle en az 80 milyon dolar kaybettiği bildirdi. Bunun yanında, Rusya’daki bir kripto para, Ponzi planı olan Finiko, Doğu Avrupa’dan dolandırıcılık adreslerine gönderilen 800 milyon dolarlık kripto para fonlarının yarısından fazlasını çaldı.

Tehdit Oranları Düştü

Tüm bunlara rağmen ESET, 2021 yılı raporunda kripto paralar ile ilgili tüm tehditleri algılama oranının %23,6 oranına düştüğünü bildiriyor. Ancak, bazı ülkelerin bu saldırı faaliyetlerinden derinden etkilenmeye devam ettiği de söyleniyor. Hatta Rusya Federasyonu hala tüm vakaların %10’unu oluşturan listenin ilk sırasında yer alıyor. Raporda, Rusya’yı %6,8 ile Peru takip ederken, ABD %5,3 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Kripto paraların tehdit algılamalarının küresel dağılımı

Slovakya merkezli ESET’in, Tehdit Tespit Laboratuvarları başkanı Jiří Kropáč, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son birkaç ayda, kripto para madenciliği tespit oranları kripto para fiyatlarıyla birlikte dalgalanırken, hırsızların aynı faktörlerden etkilenmediğini görebildik. Fiyatlar gibi kripto para madencileri de hükümet düzenlemelerinden ve belirli dijital paralara yapılan büyük yatırımlardan etkileniyor.”

Kropáč ayrıca, kripto para hırsızlarının değişken piyasaya o kadar bağımlı olmadığını da sözlerine ekliyor. ESET yöneticisi, bir kripto paranın değerinin düşmesi siber suçluların onları terk etmeleri için bir neden olmadığını çünkü onların güvenilir bir aracı temsil ettikleri için hem kâr hem de şantaj fırsatları olarak görüldüğünü belirtiyor.

Şirket son olarak kripto para hırsızlığı yapılan alanlar arasında, yetişkinlere uygun içerik, ücretsiz akış web siteleri, torrent siteleri ve forumları içeren portallar olduğunu belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version