Muhabbit

İnternet Uzmanı O’Reilly: Kripto Paralar Spekülatif Balondan Başka Bir Şey Değil

Web2 terimini bize kazandıran Tim O’reilly’e göre Web3’ün zirveye erişmesine ve kitleler tarafından benimsenmesine daha çok zaman var.

İnternet uzmanı Tim O'Reilly

İnternet uzmanı Tim O'Reilly

Web2 terimini kelime hazinemize katan, internet uzmanı Tim O’Reilly Web3’e yönelik eleştirel tutumu ile dikkat çekti.

9 Şubat 2022 Perşembe günü CBS Moneywatch programına konuk olan O’Reilly, Web3, internetin geleceği ve kripto paralara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Web3’e dair ne düşündüğü sorulan O’Reilly internetin geldiği noktayı “spekülatif bir balon” olarak tanımladı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Metaverse tamamen yanıltıcı reklamlarla popülerlik kazanan bir oluşum. Örneğin Meta Quest 2’lerden (önceden Oculus olarak bilinen VR başlığı) şu anda çok fazla satılıyor. Halbuki bu teknolojinin zirveye erişmesine ve kitleler tarafından kullanılabilmesine daha çok zaman var.

İnternet uzmanı O’Reilly her ne kadar kripto para ve NFT piyasalarının gitgide popülerlik kazandığını kabul etse de, bu büyümenin ne derece sürdürülebilir olduğundan şüphe duyduğunu ifade etti.

Kripto paraların ve NFT’lerin oldukça küçük bir zemin üzerine kurulmuş ciddi spekülatif balonlar olduğuna inanıyorum.

Tim O’Reilly

İnternet Uzmanı, OpenSea’nin Az Kullanıcı ile Çok İşlem Gerçekleştirebilmesine Şüphe ile Yaklaşıyor

NFT piyasası 2021 senesinde ciddi bir büyüme yaşadı. 2021 yılı boyunca NFT token’ları 25 milyar dolardan fazla satışa sahne oldu. Bir önceki sene olan 2020’de ise bu rakam 100 milyon dolardan azdı. Bu durum OpenSea gibi NFT alım-satım işlemlerinde halihazırda önde gelen platformların yatırımcılardan milyonlarca dolar yatırım almasının önünü açtı.

OpenSea platformu Ocak 2022 itibarıyla 300 milyon dolar C serisi yatırım aldı ve toplamda 13,3 milyar dolar değerine ulaştı. Bu tarih aynı zamanda platformun 5 milyon dolar satışa sahne olarak en büyük ticari hacme ulaştığı ay olarak da dikkat çekti. İnternet uzmanı O’Reilly’e göre bu durumda ilginç olan en önemli nokta platformun yalnızca 600.000 kullanıcı ile tüm bu rakamlara ulaşabilmiş olması.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version