Muhabbit

Iota (MIOTA) Hacklendi! Zarar Ne Kadar Bilinmiyor!

Iota’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Iota hacklenmiş durumda.

Iota (MIOTA) hacklendi. Iota’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Iota hacklenmiş durumda. Kullanıcılara yapılan açıklamada Coordecide kullanımının durdurulması ve ikinci bir bildiriye kadar resmi cüzdan uygulaması olan Trinity Wallet’ın açılmaması tavsiye edildi.

Konuyla alakalı siber güvenlik uzmanları ile beraber çalıştıklarını bildiren IOTA ekibi, koordineli bir saldığı gerçekleştiğini ve sonucunda bazı fonların çalındığını açıklamış durumda.

In.Motion isimli hesabın açıklamalarına göre şu ana kadar tespit edilebilen 6-7 kişi saldırı kurbanı olmuş durumda. Açıklamaya göre bu kişilerden bazıları KYC yapmış kişiler, yani kimlikleri biliniyor. Kurbanların hepsi masaüstü Trinity Wallet kullanıyor. Bilgisayarlardan sadece biri MacOS işletim sistemini kullanıyor. Diğerleri Windows işletim sistemine sahip. Aynı zamanda hesabın açıklamalarına göre mobil cüzdanlar saldırıdan etkilenmemiş durumda.

Oluşabilecek yeni kayıpları önlemek adına Tangle ağının durdurulduğunu açıklayan IOTA, borsalara konu ile ilgili bilgi verildiğini ve birlikte çalışıldığını yineledi.

Açıklamalar geldikçe durumu sizler için güncelleyeceğiz.

Saldırıda 6-7 hesabın kurban olduğu Iota tarafından açıklanmış olsa da, Twitter’da “00xou” isimli hesabın açıklamalarına göre hacklenen bu cüzdanlar yüklü miktarda Iota’ya (MIOTA) sahipti. Açıklamaya göre hesaplardaki Iota Token’lerinin değeri yaklaşık 1,6 milyon dolar. Henüz hesaplardaki Iota miktarıyla alakalı resmi bir açıklama gelmiş değil.

Son Yazılar

Exit mobile version