Muhabbit

İran İthalat Ödemeleri İçin Bitcoin Madenciliğine Yasal Olarak İzin Verecek!

İran kripto para birimlerinin faydalarını keşfetmeye devam ediyor.

İran

İran Merkez Bankası (CBI), bankaların, kripto para madencilerinin ve döviz borsalarının kripto para birimlerini kullanarak ithalat ödemeleri yapmalarına izin verecek.

Financial Tribune’den gelen bir rapora göre CBI, kripto ödemeleri için bankaları ve lisanslı borsaları ilgilendiren bir bildiri yayınladı. Hükümet, ülkedeki bu durumu açıklığa kavuşturmak için yakında bir yasa tasarısı çıkaracağını açıkladı.

Uluslararası ticarete bağlı olarak ABD, İran’nın gaz ve elektrik ticaretini büyük ölçüde etkiledi.

Bundan dolayı İran, ülkesine yapılan ambargoları atlatması için başka yollar aramaya başladı ve kripto para birimlerinin faydalarını araştırdı. Bildirildiği üzere İran, 29 Ekim 2020’de Bitcoin’i bir değişim aracı olarak işleme başlayan ilk ülke oldu. Ocak 2021’e kadar hükümet, madencilere enerji santralleri sunarak kripto madenciliği için 1.000’den fazla lisans verdi.

İran’da kripto madenciliği yasaldır, ancak her madencinin yasal olarak çalışmak için Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan bir lisansa ihtiyacı vardır. Lisanslı madenciler, varlık tarafından sağlanan kanallar aracılığıyla kazdıkları Bitcoin’i İran Merkez Bankasına satmalıdır.

İran’ın kripto para birimleri ile geçmişi ilk başta çalkantılıydı ve kripto madenciliği 2019 yılına kadar yasadışıydı. Ülke genelinde birkaç elektrik kesintisi bildirildikten sonra, yerel yetkililer bu yıl Ocak ayında 45.000 tane “rig” adı verilen birden fazla ekran kartından oluşan sisteme el koydu ve yoğun elektrik kullanımından suçladı.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version