Muhabbit

İran Kripto Para Faaliyetlerinin Yasallaştırılması Yolunda!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kripto paraların yasallaştırılmasını istedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yaptığı basın açıklamasında kripto paralara da değindi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkede kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılması ve kripto para yatırımcılarının sermayelerinin korunmasının sağlanması için adım atılması çağrısında bulundu.

İran, Kripto Paraları Destekliyor

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, Hükümet Ekonomik Koordinasyon Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başkanlığında toplandı. Başkent Tahran’da toplanan kurulun ana maddelerinden biri kripto paralar ve kripto para madenciliğiydi.

Kurulda, İran Merkez Bankası tarafından oluşturulan rapor değerlendirildi. Dijital para ve kripto para alanıyla alakalı faaliyetlerde ulusal çıkarların korunması ve desteklenmesi gerektiği, Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından vurgulandı.

“Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve bu alanda halkın sermayesini korumak için ilgili bakanlıklar tarafından bir an önce çözüm yolları bulunmalı, gerekli yasa ve talimatların ortaya konulması ve tebliğ edilmesi gerekmektedir.”

İran Cumhurbaşkanı hasan ruhani

Bununla birlikte Ruhani, yasal ve teknik meseleler konusunda dikkatli hareket edilmesinin önemini atlamadı. Dinamik bir strateji geliştirilmesi ve kripto paraların ülkenin makro ekonomisindeki yeri hakkında tedbirler alınması gerektiği de belirtildi.

Toplantıda konu başlıklarından biri de finansal okuryazarlıktı. Kripto para yatırımlarının oldukça yüksek risk taşıdığı ve bu alandaki yatırımların profesyonel bir şekilde yapılması gerektiği ve toplumun yatırım yapmadan önce bilinçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

İran Kripto Para Madenciliğini Yasaklamıştı

İran, elektrik tedarikindeki sıkıntıdan ötürü 26 Mayıs tarihinde kripto para madenciliğini yasaklamıştı. Cumhurbaşkanı Ruhani, 22 Eylül tarihine kadar devam edecek olan yasağın bu tarihten sonra sona ereceğini bir kez daha dile getirdi.

Daha fazla bilgi için:


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version