Muhabbit

İran, Kripto Para Madenciliği İçin Yeni Düzenlemeler Getirdi!

İran cephesinden ülkenin madencilerine yönelik olumlu hamleler geldi.

İran, kripto para madenciliğinde yine değişikliğe gidiyor. Bildiğiniz üzere indirimli elektrik tarifeleri ve Çin’deki yasaklar sebebiyle birçok madenci faaliyetlerini İran ve Kazakistan gibi ülkelere kaydırmıştı. Fakat İran Hükümeti, tüketimi sınırlamak ve elektrik açığını önlemek için bazı tedbir kararları uygulamaya başlamıştı.

Bu kez ise, İran cephesinden madencilerine yönelik olumlu hamleler geldi. İran, kripto para madenciliği konusunu bir sonraki aşamaya taşıyarak, madencilik yasasını değiştirmeye karar verdi.

İran Enerji Bakanlığı, kripto para madencilerinin yenilenebilir enerji kaynaklarındaki erişimi kolaylaştırmak amacıyla kripto para düzenlemelerinde değişime gitti. Yeni madencilik yasasına göre; İran’da lisans almış kripto para madencileri, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği artık daha düşük ücretlerle satın alabilecek.

İran’da Kripto Para Madenciliği Yapanlar Elektriği Ucuza Alabilecek!

İran Elektrik Üretim İletim ve Dağıtım Şirketi yetkilisi Mohammad Khodadadi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, İran’da bugüne kadar kripto para madencilerinin sadece aynı eyalette bulunan yenilenebilir enerji santrallerinden faydalanabildiğini fakat yapılan yeni değişiklikle birlikte bu durumun değiştiğini ifade etti.

İlginizi çekebilir: Kraken, İran’daki Kullanıcılara Hizmet Verdiği İddiasıyla Soruşturuluyor!

İran’da Temiz Enerji İle Kripto Para Madenciliği Yapanlar Vergi Ödemeyecek!

Kamuoyunda madencilik faaliyetlerine yönelik olumlu haberler art arda gelmeye başladı. Kamuoyuna yeni yansıyan haberlere göre, yasal olarak temiz enerjiyle madencilik yapan İranlı şirketlerin, ülkenin elektrik şebekesini kullanmak için vergi ücreti ödemeyeceği açıklandı. İran’da lisanslı madenciler için olumlu gelişmeler yaşanırken ,lisansı olmayan kripto para madencilerine de katı kurallar uygulanacağının sinyalleri verildi.

Daha fazla DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version