Muhabbit

İran, Madencilerin Elektriğini Tekrar Kesecek!

İran, kripto para madencilerinin elektriğini yine kesecek.

Bildiğiniz üzere indirimli elektrik tarifeleri nedeniyle birçok madenci faaliyetlerini İran ve Kazakistan gibi ülkelere kaydırmıştı. Fakat İran hükümeti, tüketimi sınırlamak ve elektrik açığını önlemek için hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Yaz aylarında enerji ihtiyacı maksimum seviyelere ulaşan İran yine işin faturasını madencilere kesti. İran hükümeti daha önce yaşadıkları elektrik kesintilerini yaşamamak adına, kripto para madencilerinin elektriğini yaz ayları boyunca “yeniden” kesme kararı aldı.

Ülkedeki enerji yönetiminden sorumlu olan Mostafa Rajabi Mashhadi, İran devlet televizyonunda yaptığı bir açıklamada 22 Haziran 2022 Çarşamba günü itibarıyla İran’daki 118 lisanslı madencinin elektriğini keseceklerini duyurdu. Mashhadi açıklamalarının devamında İran’da, bu sene elektrik talebinin de 63 bin megawatt’ı aştığının altını çizerken, kesintilerin ne kadar süreceği hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Yapılan Kesintiler İran’da Bulunan Madencileri Başka Ülkelere Yönlendirir Mi?

Bitcoin madencilik

Hatırlayacağınız üzere 2021 yılının Mayıs ayında, madenciliğin enerji sistemlerinde sorunlara neden olacağı düşünülerek madencilik faaliyetleri 4 aylık bir süre boyunca durdurulmuştu. Ayrıca 4 aylık bu süreç içerisinde İran hükümet yetkilileri binlerce madencilik cihazlarına el koyarak, madenciler için zorlu süreçlerin kapısını aralamıştı. Uzmanlar geçtiğimiz yıl da aynı uygulamaya giden İran’ın bu gibi hamlelerle ülkede büyüyen kripto para madencilik faaliyetlerine gölge düşürebileğini öngörüyor.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version