Muhabbit
İran

İran

İran, Uluslararası Ticaret İşlemlerinde Kripto Para Kullanımına Sıcak Bakıyor!

İran, uluslararası ticaret işlemlerinde kripto paraların kullanımını araştırıyor.

İran Merkez Bankası (CBI) ve Ticaret Bakanlığı’nın, CBI’ın ödeme platformunu, işletmelerin kripto para birimleri kullanarak ödeme yapmalarına izin veren bir ticaret sistemine bağlamak için bir anlaşmaya vardığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İran Sanayi, Maden ve Ticaret bakan yardımcısı Alireza Peyman-Pak, yeni ödeme mekanizmasının “kısa süre içinde” tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

“Sistemin işleyişi için yeni bir mekanizmayı tamamlıyoruz. İthalatçılara ve ihracatçılara uluslararası anlaşmalarında kripto para birimleri kullanmaları için yeni fırsatlar sağlamalı.”

Yetkili ayrıca, Bitcoin‘e atıfta hükümetin kripto para endüstrisinin ekonomik ve ticari fırsatlarını görmezden gelmemesi gerektiğini dile getirdi.

“İran hükümeti, kripto para birimlerinin uluslararası ticarette kullanılmasını sağlayacak. Bütün ekonomik aktörler bu kripto para birimlerini kullanabilir. Yatırımcılar kredi kullanıp, Bitcoin gibi kripto paraları elde edebilecek. Böylece kripto para piyasasını ekonomik aktörlerimiz rahatlıkla ve yaygın olarak kullanabilir.”

İran’da kripto para piyasasının genel işleyişi hakkında herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Ancak kripto paralar hakkında belirli ve uygun kuralların olmamasına ve hükümetin konuyla ilgili duruşuna rağmen, son zamanlarda çok sayıda İranlı, dijital paralara yatırım yapıyor. 

Ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarından Bitestan’ın CEO’su Hamed Mirzaei’ye göre, tahmini 7 ila 12 milyon İranlının kripto para yatırımı bulunuyor. Şimdi ise yeni çıkacak olan karar sonucunda daha fazla İranlı’nın kripto paralara yöneleceği düşünülüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version