Muhabbit

İran ve Rusya Altın Destekli Stablecoin Çıkarmak İçin Harekete Geçti!

Kripto para birimleri birçok ülke tarafından benimsenmeye devam ederken,Rusya’dan da bu konuda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kripto para birimleri birçok ülke tarafından benimsenmeye devam ederken, İran ve Rusya’dan da bu konuda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kamuoyuna yansıyan yeni haberlere göre İran Merkez Bankası, altınla desteklenen yeni bir kripto para birimini Rusya ile ortaklaşa çıkarmak için Rus hükümeti ile işbirliği gerçekleştirdi.

Söz konusu stablecoin ABD doları, Rus rublesi ve İran riyali gibi fiat para birimleri yerine sınır ötesi işlemleri mümkün kılmayı hedefliyor. Kamuoyuna yansıyan raporlarda ise stablecoin’in Rusya’nın İran kargo gönderilerini kabul etmeye başladığı Astrakhan’daki özel bir ekonomik bölgede faaliyet göstereceği belirtiliyor.

Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojisi ve İletişim Komitesi üyesi Rus milletvekili Anton Tkaches ise konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamalarda, ortak bir stablecoin projesinin ancak Rusya’da dijital varlık piyasası tamamen düzenlendiğinde mümkün olacağının altını çizdi.

İlginizi Çekebilir: Rusya, Gelecek Yıl, CBDC’nin Günlük Kullanımını Test Etmeye Başlayacak!

Rusya, CBDC Çalışmalarını Hızlandırdı!

Bildiğiniz üzere Rusya, Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası birçok yaptırıma maruz kalmıştı. Yaptırımlardan kaçış aracı olarak da blockchain teknolojsine yönelmişti. Son olarak da CBDC’leri sınır ötesi ödeme sistemi geliştirmek için kullanacağını kamuoyuna duyurmuştu. Söz konusu bu gelişmenin 2023 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version