Muhabbit

İran, Yaptırımlara Karşı Bitcoin Madenciliğini Kullanmayı Planlıyor!

Ülke, madencilik faaliyetleri ile yaptırımların üstesinden gelmeyi planlıyor.

İran Mining Muhabbit

İran Mining Muhabbit

İran’da devlet destekli Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından yayımlanan ayrıntılı bir raporda uluslararası yaptırımlarda Bitcoin ve diğer kripto para madenciliğinden yararlanılmasının ülkeyi cesaretlendirici konuma getireceği bildirildi.  

Başkan Hassan Rouhani ile yakın bağları olan merkez, devletin yaptırımları alt etmek için dijital varlıkların izlenemez doğasından yararlanmasını istiyor.

Rapora göre, yeni kripto para birimlerinin çıkarılması, birkaç sektöre ekonomik faydalar da sağlayabilir. Merkez, kripto para birimi sektörünün yalnızca madencilikten günde 2 milyon dolar ve yılda 700 milyon dolar gelir elde edebileceğini tahmin ediyor. Raporda ayrıca şu ifadelere yer veriliyor:

“Yeni çıkarılan Bitcoin’ler, ülke üzerindeki yaptırımların baskısına rağmen kolayca izlenemediğinden, yerel ekonomik aktörler, uluslararası borsalarda var olan Bitcoin’lere tercih edilen yeni çıkarılan kripto para birimlerini kullanabilir.”

Merkez, ülkenin madencilik faaliyetlerini karşılayacak yeterli güç kaynağına sahip olmasını sağlama ihtiyacını vurguluyor. Ayrıca hükümetin kripto para birimleri konusunda esnek olmasını ve toplu madenciliği desteklemesini tavsiye ediyor. Bunun yanında devleti, tüm kripto para madencileri için tek bir politika benimserken, enerji santrallerinin yakınında madencilik havuzları kurmaya davet ediyor. Konu ile ilgili olarak ise şu açıklamalara yer veriliyor:

“Büyük madencilik çiftlikleri kurulursa, donanım ve yazılım ekipmanıyla ilgili izleme ve onarım, güvenlik, elektrik mühendisleri ve teknik personel için insan gücü istihdam etme ihtiyacı artacak ve bu da diğer sektörlerde daha fazla iş fırsatı yaratacaktır.”

Son olarak yapılan bir açıklamada, kontrollü bir kripto para ortamının yabancı paranın ülkeden çıkmasını potansiyel olarak engelleyeceği belirtiliyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version